Kosár
15:00
0 termék van a kosárban
A kosarad még üres! Biola
Összesen: 0 Ft
Bejelentkezés

Lábápolási kalauz - Szexi lábak a BIOLA-val!

Szép, ápolt lábakat szeretnél, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Ne aggódj, itt minden fontos információt összegyűjtöttünk, hogy ne kelljen kínosan érezned magad akkor sem, amikor lekerül a zokni rólad! Hiszen valljuk be, ki ne szeretné, hogy lábai is reflektorfénybe kerüljenek, ha vonzónak, szexinek érzi azokat?

lábápolás

Hogyan kezdjünk neki a lábápolásnak?

Első lépésként fontos a rendszeres tisztítás és hidratálás. Tudtad, hogy a lábaink több verejtékmiriggyel rendelkeznek, mint testünk bármely más része? Ezért a napi mosás és az alapos megtörlése alapvető. Használd bármelyik kíméletes, de hatékony BIOLA tusfürdőt, majd egy könnyű hidratáló krémet. A shea- és tucuma vaj, az aloe vera kiváló választás, mivel mindkettő mélyen támogatja a bőr vízmegőrző képességét és segít megőrizni a bőr rugalmasságát is. A sarok ápolására persze már mélyebben tápláló olajokat, például a fantasztikusan puhító ricinus olajat is használjuk! A bőrregeneráló Tropical body peeling tökéletes választás a láb száraz bőrének radírozására, felfrissítésére is!

 

Milyen hatóanyagokkal érhetünk el csodás lábakat? 

Dr. Gyovai Viola (PhD) a következő természetes, gyógynövényekből is kinyerhető hatóanyagokat használja elsősorban a BIOLA lábápoláshoz is ajánlott kozmetikumaiban, hogy lábaid a lehető legideálisabb állapotba kerüljenek!

 

- Orvosi somkóró:  Az orvosi somkóró kivonata javítja a vérkeringést és csökkenti a duzzanatot, így enyhíti a lábfájdalmat és a nehézláb érzést. Emellett gyulladáscsökkentő hatása révén segít megelőzni és kezelni a visszeres panaszokat.

 

- Ruta:  A ruta kivonata gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a bőr fertőzéseinek és irritációinak kezelésében. Emellett erősíti a hajszálereket, ezáltal javítja a vérkeringést és csökkenti a visszérproblémákat.

 

- E-vitamin: Az E-vitamin egy erős antioxidáns, amely segít a bőr regenerálásában és védi a szabadgyökök káros hatásaitól. E-vitamin tartalmú krémekkel megelőzheted az öregedési jeleket, és bőröd fiatalos marad.

 

- Hamamelisz: A hamamelisz kivonata összehúzó és gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén csökkenti a lábduzzanatot és enyhíti a bőr irritációit. Emellett segít a visszérproblémák kezelésében és javítja a bőr állapotát, mivel erősíti a hajszálerek rugalmasságát, sőt! A seprűvénákra is jótékonyan hat, így észrevehetően mérsékli az un. "nehéz/fáradt láb" érzést.

 

- Centella: A centella kivonata serkenti a kollagéntermelést és javítja a bőr rugalmasságát, ezáltal segít megelőzni a bőr berepedezését és öregedését. Emellett gyulladáscsökkentő és vérkeringésjavító hatása révén enyhíti a lábduzzanatot és elősegíti a sebgyógyulást.

 

- Bio minőségű lanolin: Kiválóan hidratálja és puhítja a láb bőrét, megelőzve a kiszáradást és a berepedezést. Emellett védőréteget képez a bőrön, amely segít megőrizni a nedvességet és elősegíti a bőr regenerálódását.

 

- Aranyvessző fű: Az aranyvessző fű kivonata gyulladáscsökkentő és vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek csökkenteni a lábduzzanatot és a gyulladást. Emellett magas rutin tartalma miatt javítja a vérkeringést és erősíti a hajszálereket, így hozzájárul a visszérproblémák megelőzéséhez és kezeléséhez.

 

Hogyan előzzük meg a lábgombát?

A lábgomba megelőzése érdekében fontos a lábaink szárazon tartása. Miután megmostad a lábaidat, mindig szárítsd meg alaposan, különösen az ujjak között. Használj talkum mentes hintőport vagy olyan gyorsan felszívódó lábkrémet, mint a Csicsókás kéz-/láb-/körömápoló balzsam! Jó hír, hogy a többi lábápolónk is regenerálja a bőrt és támogatják a tökéletes lábhigiéniás állapot kialakulását!

 

Milyen cipőt viseljünk?

Válassz kényelmes, jól szellőző és nem műanyagból készült cipőt! Sokan a barefoot cipőkre, azaz a mezítlábas cipőkre esküsznek, aminek valóban számos pozitív egészségügyi hatása van! A túl szoros cipők szó szerint összepréselik, összenyomják a lábujjakat, ami bőrkeményedésekhez és egyéb reumatikus problémákhoz vezethet. Viselj igazi pamutzoknit, amely felszívja az izzadságot és segít szárazon tartani a lábaidat!

 

Ezt tedd a bőrkeményedésekkel!

A bőrkeményedéseket rendszeresen távolítsd el habkő vagy lábreszelő segítségével. Használd 7 naponta a már említett Tropical body peelinget, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket a lábszárakon is. Ezt követően mindig hidratáld a bőrödet kedvenc BIOLA-s lábápolóddal, hogy megelőzd az újabb bőrkeményedések kialakulását!

 

Ne feledkezzünk meg a lábkörmökről sem!

A körmöket rendszeresen vágd ívesre, hogy megelőzd a benövést. Használj körömreszelőt, hogy simára alakítsd a széleket. Ha körömgombával küzdesz, használj speciális, gyógyszeres körömlakkot vagy konzultálj bőrgyógyásszal a megfelelő kezelés érdekében. Speciálisan a körmökre fejlesztette ki Dr. Gyovai Viola a Bio herbavital körömápoló szérumot, mely gazdag hatóanyagaival segíti az erős, egészséges, szép körmök kialakulását! Bátran használjuk a körömgomba megelőzésére is!

 

+ 1 tipp, lábmasszázs, bárhol, bármikor! 

A lábmasszázs nemcsak kellemes, de serkenti a vérkeringést és segít a láb izmainak ellazításában is. Használd bátran lábad átmasszírozásához a többinél jóval olajosabb, zsírosabb bőrtápláló hatóanyagokban gazdag  Gyógynövényes sarokápoló balzsamot, hogy alaposan át tudd masszírozni és regenerálni lábbőrödet

 

A szép és egészséges lábak elérése nem ördöngösség. Egy kis odafigyeléssel, rendszeres ápolással és a speciális lábápoló biokozmetikumok  használatával bárki elérheti, hogy lábai is ragyogjanak. 

 

Bátran hívd segítségül a BIOLA webshopjában található hazai natúr és biokozmetikumokat, melyek tökéletesen tiszta összetétellel és kiemelkedően sokoldalú hatóanyag tartalommal regenerálják, hidratálják és táplálják bőrödet!