SZÁRAZ A BŐRÖM! MI LEHET A HÁTTERÉBEN?


Az életkor előrehaladtával a bőrünk egyre kevesebb olajat, faggyút termel, mint fiatalabb korunkban. Ezek az olajok fontos lipidgátat hoznak létre, amely megvédi a bőrt a külvilág ártalmaitól és segít a nedvesség megtartásában. A változókor bekövetkezte hormonális változások is szárazabb bőrt és kevesebb természetes olajtermelést eredményeznek, az ösztrogének csökkent mennyiségével is összefüggésben áll. A szárazság krepppapír szerű bőrtextúrát is okozhat. Melynek megjelenését is előidézheti a természetes öregedés, a bőr zsír- és vízhiánya, de a napkárosodás, és a túlzott fogyás is az okok között szerepel.

A napsugarak oly módon játszanak közre létrejöttében, hogy az ultraibolya sugarak lebontják a kollagént és az elasztint a bőrben, azokat a rostokat, amelyek a bőr rugalmas, feszes, sima és ránctalan megjelenését biztosítják. Amint ezek a rostok lebomlanak, a bőr fellazul, elvékonyodik és ráncosodik. Ráadásul az életkor ebben is tényező. Az idősebb bőr kevesebb kollagént és elasztint állít elő. A tetejében a légszennyezés, a stressz és a dohányzás, mind megterhelik a bőrt, és hozzájárulhatnak az idő előtti öregedés látható jeleinek kialakulásához.

A hidratáló olajok, mint például a jojoba-, a ricinus- és az olívaolaj és a kakaóvaj, szintén elősegíthetik a bőr hidratálását és puhítását. Kiemelten fontos, hogy már a bőrápolási rutin első lépésénél, az arctisztításnál olyan kozmetikumokat használjunk, amelyek nem távolítják el a bőrt a természetes hidrofil – lipid gátját, sőt még hidratálják is a kezelt bőrfelületet.

BIOLA termékeink, melyek nem borítják fel a bőr természetes egyensúlyát, segítségére sietnek a zsírhiánnyal küszködőknek.


A különlegesen érzékeny, bőrpírra, kiszáradásra hajlamos bőr kíméletes bőrtisztítására alkalmas arctej. Mely a tisztítás során gondoskodik a bőr „visszazsírozásáról”, az olívaolajnak és a kakaóvajnak köszönhetően. A smink eltávolítására is alkalmas ismételt áttörlés esetén.


A könnyen felszívódó értékes bőrtápláló olajok segítik a bőrhám lipid anyagcseréjét, ezáltal a bársonyos, selymes bőr kialakulását támogatja. A ligetszépe, a tigrisfű és a zöldtea kivonata az antioxidáns összetevőkkel, valamint az alpesi csukóka sejtregenerációt támogató kivonata a fiatalosan üde és feszes bőr kialakulását segíti az anti-ageing bőrápolás során. A tartós hidratációt és a kisimult bőrállapot kialakulását segíti a hyaluronsav, az aloe, a növényi glicerin, valamint a multivitamin komplex.


Értékes bőrtápláló olajok, mint a shea és kakaóvaj, a jojoba, a ligetszépe- és az argán olaja elősegíti a bársonyos bőrérzet létrejöttét. A bőr újrastruktúrálódását támogató ginkgo hatóanyagaival, hyaluronsavval és multivitamin komplex-szel segíti az üde és feszes bőr kialakulását. Csodásan tápláló-, bőrfiatalító, bőrkisimulást elősegítő hatóanyagokban gazdag krém!