A hőség kritikus kérdései


A fényvédelem nem véletlenül kap oly nagy figyelmet az utóbbi időben. Úgy tűnik, a pihenésünk, a nyaralással töltött időnk minőségét feltétlenül befolyásolja!

A kémiai fényvédelem esetében maga a fényvédelmet biztosító anyag a napfényből érkező fénykvantumok hatására széthasad, így szabadgyökök is képződnek. Ezek erősen terhelik, és igénybe veszik szervezetünk éppen rendelkezésre álló antioxidáns készletét. A bőrünk ekkor nem képes elég hatékonyan védekezni az erős megterhelés idején.  A szervezetünk pedig nem tudja könnyen semlegesíteni és kiüríteni ezeket a szabadgyököket, hiszen a rendelkezésre álló szabadgyök készletet a napfény általi kihívások mellett egyéb környezeti ártalmak, vitaminokban hiányos táplálkozás, anyagcseréből keletkező szabadgyök terhelés stb. tovább terheli. Ezek a folyamatok túlterhelik az immunrendszert, így lehetséges, hogy a nyaralás végeztével elcsigázottabban érkezünk vissza, mint ahogy elutaztunk.


Egy meggondolatlan nyaralás lehetséges utóhatásai:

·        pigmentációs egyenetlenségek megjelenése a bőrön

·        a mélyrétegi bőröregedési folyamatok erősödése

·        napégés okozta bőrsérülések

·        ráncosodó, szárazabb, öregebb bőrkép

·        tónustalanabb, rugalmatlanabb bőr

·        dehidratáltság, fásultság, fáradtság

·        gyengülő immunitásból fakadó esetleges fertőzések

·        salakanyagok felhalmozódása a bőrben

·        az új bőrhámsejtek képződése sérülhet

Az arcbőr védelméről

Ha kémiai fényvédőt választunk az arcbőrünk védelmére, lehetséges, hogy kettőt lépünk előre, egyet vissza.  A kémiai védelem a fokozott napfény hatására tovább terhelheti a bőr védekező készleteit, - a napfény hatására felszabaduló szabadgyökök miatt, - különösen, ha erős és tartós sugárzásnak van kitéve, mint pl. nyaraláskor.

A fizikai napvédelem mellett is jó, ha olyan napvédő kozmetikumot választunk, mely nem csupán véd a napégéstől, de antioxidáns kivonatokkal támogatja a napfény elleni védekező folyamatainkat. A rendelkezésre álló antioxidáns készletünket a nyári napfényben gyorsan elhasználjuk, így a szervezetünk hálás lesz bármilyen további antioxidáns segítségért. Fokozottan igaz mindez azokra az after sun készítményekre, melyekkel egy napfényes nap után igyekszünk regenerálni bőrünket.


BIOLA: Védjük bőrt antioxidánsokkal!

Napvédő krémjeinkben kurkuma, rozmaring, homoktövis, bíbor kasvirág, orvosi somkóró kivonatokkal segítjük a bőr természetes védekezőrendszerét megerősíteni. A fényvédelem mellett antioxidáns kivonatokat és vitaminokat is közvetlenül a bőrbe juttatunk. Így extra dózis antioxidánssal látjuk el, hogy sikeresen küzdjön a napfényből érkező fénykvantumok hatásával.

 

BIOLA FÉNYVÉDELEM


ZÖLD TEA NAPPALI HIDRATÁLÓ ARCKRÉM

Biológiailag értékes olajokat, a környezeti ártalmakból származó szabadgyököket lekötő antioxidánsokat tartalmazó zöld tea kivonatot és A-vitamint tartalmaz. Fényérzékeny bőrre is bevált nappali arcápoló és egyben egyöntetűbb bőrkép kialakulását elősegítő BB krém. Különösen előnyös kamaszoknak és kismértékű pigmentációs zavarral küzdők nyári arcápolására.


KAKAÓVAJ-TURMERIC FÉNYVÉDŐ KRÉM

Erős fényvédő hatású termék, mely testre és arcra is használható az arcápoló krém fölé. A fény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatoktól történő védelmet támogató antioxidánsokat tartalmazó krém. 


FÉNYVÉDŐ TIPP:

Az UV-sugarak szempontjából a felhős idő vagy a szikrázó napsütés közt csupán néhány percnyi különbség van a fénykárosodás bekövetkezésének kockázatáig.

Figyeld a napfényen tartózkodási időd, és érdemes sok antioxidánst tartalmazó gyümölcslét inni!