Minden egyes borotválkozás előtt alaposan bekenjük arcunkat borotvagéllel vagy borotvahabbal. De gondolkodtunk már rajta, hogy vajon miért? Miért van szükség arra, hogy borotválkozás előtt borotvagélt használjunk? A válasz igazán egyszerű: a bőr és az arcszőrzet miatt.

A szakáll erős és drótszerű tud lenne. Ha összedörzsöljük kezünket a szakállal, érezni fogjuk mennyire szúr. Ezzel fordított arányban arcbőrünk puha és zseléshez hasonló anyagú.

Szőrszálaink rézdróthoz hasonlóak, és literálisan nehéz megbirkózni velük. Egy-egy borotválkozás alkalmával akár 25 ezer szőrszálat is leborotválhatunk. Ez igazi kihívást jelent. Bőrünkhöz közeli szőrszálak leborotválása a bőr felsértése nélkül szinte lehetetlen feladat. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, védelemre és borotválkozókrémre lesz szükség. 


A borotválkozógél vagy hab négyféle feladatot lát el.


1. Mély hidratálás: Segít megőrizni a szőrszálak nedvességtartalmát borotválkozás közben.


2. Síkosítás: A borotválkozógél vékony védőréteget képez a borotvapenge és a bőr között, így közvetlen csúszik bőrünkön a borotvapenge.


3. Nyomon követés: Borotválkozás közben minden egyes húzással  eltávolítjuk a borotvahabot az arcunkról, így láthatjuk hol járt már a borotvapenge.


4. Bőrnyugtatás és frissítés: Borotválkozógél vagy hab használatával bőrünk megnyugszik és felfrissül a borotválkozást követően.


Ez a négy feladat ötvözi a borotválkozógél rendkívüli értékét.

A cédrust másnéven az élet fájának is nevezik. A hatalmas tűlevelű fa hatóanyaga gazdagon tartalmaz C- és A- vitaminokat, melyek felfrissítik arcbőrünket. Emellett az orvosi somkóró is számos pozitív hatást tartogat, melyek köze tartozik a véralvadásgátlás. A gélben található körömvirág kivonat pedig sebösszehúzó hatást eredményez a mikrovágásokban. Együttes hatásukat tekintve hűsítő, bőrnyugtató végeredményt kapunk a borotvagél használatával.

Summa-summarum, minden férfi arca más és más, a borotválkozókrémek pedig kellemesebb borotválkozást biztosítanak számunkra.