Mi a legjobb mód ennek a folyamatnak a lassítására vagy megelőzésére? Ha fontos számodra a megoldás olvass tovább!

A mimikai ráncok kialakulásában szerepet játszó tényezők közé tartozik legjellemzőbben a genetika, a test múlékonysága folytán az öregedés maga, a dohányzás, az érzelmek kifejezése miatti megszokott mimikai izomösszehúzódások és a napfény által okozott károk. Nézzünk meg ezek közül párat bővebben. 


Az idő kereke csak forog, és forog


A ráncaink az öregedés biológiai és lelki következményei, a belső öregedés és a külső öregedés többtényezős folyamata. A normál, egészséges bőrnek szép bőrhámja van, sima, életteli és rugalmas. Amikor egészségesen élünk és fiatalok vagyunk a bőr színe szép, tónusa egyenletes és szinte hibátlan. Az életkorunk előrehaladtával azonban a bőrsejtek lassabban osztódnak, és a bőr középső rétege, az úgynevezett dermis, elkezd vékonyodni. 

Ez a kötőszöveti réteg az elasztin (amely biztosítja a bőr rugalmasságát), kollagén (amely a bőr feszességét, tartását okozza), glükozaminoglikánok (amelyek hidratálják a bőrt), és rostok hálózatából áll. Ahogy ez a háló az idő múlásával meglazul és felbomlik, mélyedések keletkeznek a bőrfelületen. Az öregedő bőr kevésbé képes megtartani a nedvességet, mert kevésbé hatékonyan választja ki a zsírszerű anyagokat, és lassabban gyógyul. Mindezek a tényezők hozzájárulnak a ráncok kialakulásához.


Hogyan lassíthatjuk ezt a folyamatot külsőleg?


Többféle formulájú öregedésgátló termékcsaláddal segítjük a változás folyamatát vásárlóink számára. Az összes szemkörnyékápolónktól a ráncok kisimulnak, a bőr hidratált, táplált, feszesebb és energikusabb, míg az arckontúrok kifinomultabbak lesznek. A Bio alaria youthful szérumunk segítségével az arc visszanyeri fiatalos vitalitását, aminek ez az esszenciális termékünk frissebb, ragyogóbb és revitalizált megjelenést kölcsönöz. Miközben a finom, kellemes állaga, a megfoghatatlan és gazdag illatok felkeltik az érzékeket, hihetetlen gyorsasággal támogatják az aktív bőrstruktúra felépítő folyamatokat.A megelőzés kulcsfontosságú a ráncok minimalizálásában!


Napsugárzás, szolárium 

Az egyik legfontosabb dolog azonban az, hogy előre gondoskodjunk a bőrünkről, mielőtt mindezek a változások bekövetkeznek. Az UVA és UVB sugarak elleni fényvédelem is kulcs, és nem csak nyáron, hanem az év 365 napján. Kerüld a hosszabb fényvédelem nélküli napozást, használj következetesen széles spektrumú fényvédőt, viselj szalmakalapot és minimalizáld a napozást délelőtt 10-től délután 15-ig. A szolit pedig érdemes rendszeresség helyett csak legfeljebb gyorsításra használni a nyár vagy épp nyaralás előtt, esetleg 5-7 alkalommal télen a csontjaid érdekében, hiszen jelentősen öregíti a bőrt a folyamatos szoláriumos sugárzás. 


Dohányzás

A cigarettázás káros a bőrre, és gyors öregedést okoz, különösen a száj körüli megnövekedett arcmozgások, és a füst bőrre gyakorolt hatása miatt. Fontold meg a dohányzás abbahagyását úgy, hogy valamilyen modern stresszoldó technikát választasz helyette, mint például a meditáció, a jóga, vagy a relaxáció. Amik önmagukban is regeneráló hatásúak. 


Alvó pozíciók 

Amikor oldalt vagy hason alszunk, a bőr ráncosodhat, főleg, ha minden este ugyanabban a helyzetben fekszünk. Alapvetően mimikai ráncokat hoz létre a bőrre nehezedő külső nyomás a párnáról, ami minden reggelre megváltoztatja a bőr textúráját. Módosítsd az alvási pozíciódat, hogy elkerüld a bőrre nehezedő nyomást. Megfontolhatod a selyem párnahuzatok használatát is, amelyek csökkentik a bőr súrlódását. Vagy pedig válassz kifejezetten erre a célra alkalmas ún. beauty sleep - párnákat. 


Diéta és testmozgás

A korai öregedést és a bőr károsodását súlyosbíthatják az egészségtelen szokások, például a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. A zsírban gazdag étrend és a feldolgozott élelmiszerek befolyásolják a bőr szerkezetét, tónusát és akár még pattanásokat is okozhatnak. Ha nem edzel, lemaradsz azokról a különféle módokról, amelyekkel az edzés segít a bőrnek azáltal, hogy oxigént juttat a bőrbe, fokozza a kollagéntermelést és elősegíti az új bőrsejtek megjelenését. Törekedj az egészséges és kiegyensúlyozott étrendre, igyál sok vizet, mozogj rendszeresen, fektess hangsúlyt a stresszoldásra, és a mentális egészséged támogatására. 


Bőrápolási rutin

A következetes bőrápolás betartása segíthet megőrizni bőr egészséges ragyogását. Tisztítsd meg és hidratáld az arcodat naponta kétszer a Csipkerózsa arctisztító habunkkal. Naponta viseld az Orvosi somkóró fényvédő krémet,  még télen is, és feltétlenül vidd fel két-három óránként, ha erős napsugárzásnak vagy kitéve. Így megvédheted magad a fény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatoktól.


 


Minőségbiztosításunk négy alapelve szavatolja számodra a minőséget!


- A termékekbe belekerülő növényi kivonatok kivételes hozzájárulások mind a bőrnek, mind a léleknek, azzal, hogy 100%-ban természetesek, tiszták, agilisak és hatékonyak.

- Natúr szemránckrémjeink minden termék esetén maximálisan biztosítják a bőr számára szükséges esszenciális tápanyagokat, mint a lipidek, vitaminok, aminosavak, neuropeptidek, hyaluronsav, regenerálószerek, stb.

- Hatóanyagaink koncentráltak a lehető legmagasabb minőségért, aktívak, biztonságosak és fenntarthatóak, melyekkel tiszteljük a bőrt és a környezetet is.

- A felszívódást elősegítő innovatív technológiáinkat folyamatosan fejlesztjük, és szem előtt tartjuk a fogyasztóink védelmét, és érdekeit. 


Mielőtt tovább olvasnád a Blogot, klikkelj át a különleges ajánlatainkra hátha pont kedvezményes áron találod meg az egyik fényvédő vagy öregedésgátló termékünket.