Kosár
15:00
0 termék van a kosárban
A kosarad még üres! Biola
Összesen: 0 Ft
Bejelentkezés

Természetes anti-ageing arcápolás biokozmetikumokkal

A természetes szépségápolás iránti érdeklődés egyre nő, különösen az anti-ageing területén. A drogériák polcain lassan több lesz a natúr és bio(-nak mondott) kozmetikum, de hogy igazodjunk el közöttük? Miért fordulnak egyre többen a biokozmetikumok felé a hagyományos termékek helyett? A válasz egyszerű: ezek a valóban természetes kozmetikumok nemcsak hatékonyak, hanem kíméletesek is az érzékeny bőrrel, minimalizálva a kockázatosabb anyagok által okozott irritációkat. De hogyan működik mindez a ránctalanítás, a bőrfeszesítés és a bőrfiatalítás terén? Ha jól választunk, fantasztikusan; nézzük a részleteket!

anti ageing arcápolás

Miért a biokozmetikumok?

A biokozmetikumok olyan organikus, erős növényvédőktől mentes összetevőket tartalmaznak, mint például gyógynövények kivonatai, növényi olajok, virágkivonatok, vitaminok és antioxidánsok. Fontos, hogy maga az alapanyag is rendkívül tiszta, tanúsítottan bio forrásból beszerzett legyen, a BIOLA-nál ez a legfontosabb prioritások egyike! Miért? Azért, mert ezek az összetevők nemcsak táplálják a bőrt, hanem fokozzák annak természetes regeneráló képességét is. 

A kémiai szemlélettel formulázott ránctalanító kozmetikumokban található kockázatosabb anyagokkal ellentétben, a bio arcápolók minimalizálják az irritáció és allergiás reakciók kockázatát. A legnagyobb előny azonban az, hogy elősegítik és támogatják a bőr természetes kollagéntermelését, ami kulcsfontosságú a ránctalanítás és a bőrfeszesítés szempontjából.


Hogyan érhető el a bőrfiatalítás természetes úton?

  1. Bőrfeltöltő olajok használatával! Az ligetszépe olaj, az argánolaj, a gránátalma mag olaja különösen gazdagok esszenciális zsírsavakban és antioxidánsokban, amelyek elősegítik a sejtek megújulását. Ezek az olajok mélyen táplálnak, így javítják a bőr rugalmasságát.
  2. Antioxidánsokkal teli szérumokkl! A C-vitamin és az E-vitamin, alga, bakuchiol tartalmú szérumok hatékonyan semlegesítik a szabadgyököket, amelyek a bőröregedés fő okozói. Ezek a szérumok természetes módon serkentik a bőr kollagéntermelését, ami kulcsfontosságú a ráncok csökkentésében és a bőr feszességének megőrzésében.
  3. Hialuronsavval, de csak természetes forrásból! A hialuronsav híres kiváló hidratáló és ráncfeltöltő hatásáról. A természetes kozmetikumok a hialuronsavat növényi forrásokból nyerik, ami segít a bőr mélyebb rétegeibe juttatni a nedvességet, így kisimítja a finom vonalakat és a mélyebb ráncokat is a tökéletes anti-ageing arcápolás érdekében. A bio hatóanyagok közül kiemelkedő jelentősége van a BIOLA kozmetikumaiban a tremella gomba és a chia mag kivonatának, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak ráncfeltöltő poliszacharidokat.
  4. Mélytisztítás és arcmasszázs havonta! Az arcbőr megfelelő tisztítása és stimulálása ugyanolyan fontos, mint a bőrtípusunknak legjobb kozmetikumok használata. Hetente egyszer az arcbőr kíméletes peelingezése és a BIOLA speciális, anti-ageing arcmasszázsai javítják a vérkeringést, segítik a salakanyagok eltávolítását és növelik a bőr oxigénellátottságát! Ez a folyamat jelentősen hozzájárul a bőr feszes, fiatalos megjelenéséhez! Guasha kővel alkalmazhatók az arcolajaink és az éjszakai arckrémeink is az otthoni masszázshoz!


A kihívás: Hogyan válasszunk megfelelő terméket?

Sok nő számára az egyik legnagyobb kihívás a megfelelő termék kiválasztása. Melyik olaj a legjobb a bőrömnek? Melyik antioxidáns hatásos? Itt jön képbe a bőrtípus és a bőr egyedi igényeinek figyelembevétele. Egy biokozmetikus segíthet meghatározni a legmegfelelőbb kozmetikumokat és természetes alapanyagokat, legyen szó zsíros, száraz vagy kombinált bőrről. Saját kútfőből az INCI (összetevők) alapos átnézését, illetve a termékadatlapok leírását tudjuk elolvasni és megérezni, melyikre lehet legnagyobb szüksége a bőrünknek?


Mire figyeljünk a természetes anti-ageing arcápolás során?

  1. Kerüljük a parabéneket, az alkil-szulfátokat és a szintetikus illatanyagokat! Ezek és más kőolajszármazékok, vegyi anyagok irritálhatják a bőrt és hosszú távon kockázatosak lehetnek. A biokozmetikumok mentesek ezektől az összetevőktől.
  2. Használjunk fényvédőt! A napfény az egyik legnagyobb bőröregedési tényező. Válasszunk természetes, fizikai alapú fényvédőket, amelyek cink-oxidot vagy titán-dioxidot tartalmaznak, hogy biztonságosan védjük bőrünket az UV-sugárzástól. A fizikai fényvédőket óvatos tapogató mozdulatokkal oszlatjuk el a nappali arckrémünk felett!
  3. Rendszeresség és türelem! A természetes anti-ageing hatóanyagok és biokozmetikumok hatása gyakran csak hosszabb távon mutatkozik meg, mint a szintetikus társaiké, de sokkal fenntarthatóbb és biztonságosabb eredményeket biztosítanak, ezért is dolgozik rengeteg kozmetikus BIOLA Professzionális termékekkel.  A rendszeres használat, a megfelelő életmóddal és táplálkozással kombinálva, látványosan és gyorsan fiatalíthatja a bőrt!

Ne feledjük, hogy a természetes anti-ageing arcápolás nemcsak a ráncok eltüntetéséről szól! Célja a bőr természetes bőrmegújító, egészséges folyamatainak támogatása és a bőr élettel telivé tétele. A biokozmetikumok használata nemcsak biztonságos, de hosszú távon hatékonyan, látványosan szépítő alternatívát kínál a kémiai szemlélettel formulázott termékekkel szemben!