Kosár
15:00
0 termék van a kosárban
A kosarad még üres! Biola
Összesen: 0 Ft
Bejelentkezés

A beesett, karikás, puffadt szemkörnyék okai és természetes megoldásai

A szemkörnyék különösen érzékeny terület, ahol a bőr vékonyabb és érzékenyebb is, mivel nincs „kipárnázva” tartalék lipidekkel a bőralja úgy, mint az arc többi részén. Gyakran itt jelennek meg először a fáradtság, stressz és egészségi problémák első jelei. De mik is pontosan azok a kockázati tényezők, amelyek a beesett, karikás és puffadt szemkörnyéket okozzák? Vegyük sorra őket. 

karikás szemkörnyék, puffadt szemkörnyék

Az egyik leggyakoribb kiváltó ok az alváshiány. A megfelelő alvás hiánya csökkenti a vérkeringést, és így a bőr alatti erek láthatóbbá válnak, ami sötét karikákat eredményez. Emellett ha a szervezet néha nem tudja megfelelően eltávolítani a felesleges nyirok folyadékot, ami puffadáshoz vezethet. Az alváshiány mellett a dehidratáció is jelentős szerepet játszik a szem körüli kék karikák, ráncok esetében. Ha a szervezet nem kap elegendő folyadékot - tehát nem hidratáljuk a szervezetünket belülről -, a bőr szárazabbá és vékonyabbá válik, ami szintén elősegíti a sötét karikák megjelenését. Tehát nem megoldás csak külsőleg a hidratáló krém használata, tiszta vizet is igyunk!

A genetikai hajlam is befolyásolhatja a szemkörnyék állapotát, tehát ha a a családodban előfordulnak szemkörnyéki sötét karikák, akkor nagyobb eséllyel alakulhatnak ki nálad is. Az öregedés természetes folyamat, amely során a bőr elveszíti rugalmasságát és vastagságát, ami miatt a szem alatti terület sötétebbé, fáradtabbá és beesettebbé válhat. Pontosan ezeket a tüneteket lehet teljesen kockázatmentesen enyhíteni natúr és biokozmetikumokkal! Emellett a túlzott napozás is károsíthatja a bőrt és pigmentációt okozhat, ami sötét foltok formájában jelentkezhet a szem körül: fizikai fényvédelem, mindig!

A helytelen táplálkozás, mozgáshiány, különösen a vitaminhiány, szintén hozzájárulhat a szemkörnyék problémáihoz. A C-vitamin és a K-vitamin hiánya például negatívan befolyásolja a vérkeringést és a bőr egészségét. Emellett a túlzott sófogyasztás vízvisszatartáshoz vezethet, ami puffadást okoz a szem környékén.

Természetes megoldások az élettel teli, feszes szemkörnyékért!

Természetesen számos módja van a szemkörnyék ápolásának és a tünetek enyhítésének. Az egyik legfontosabb lépés a megfelelő alvási szokások kialakítása. Próbálj meg minden éjjel legalább 7-8 órát aludni, és tartsd be az alvási rutint, hogy a szervezeted regenerálódhasson. A hidratálás is kulcsfontosságú, ezért igyál elegendő vizet naponta, hogy a bőröd megfelelően hidratált maradjon.

A természetes kozmetikai hatóanyagok közül kiemelkedik a medveszőlőlevél, a varázsmogyoró, és a koffein, amely serkenti a vérkeringést és csökkenti a szemkörnyéken "bőrpuffadást". A felsorolt növényi hatóanyagokat tartalmazó szemkörnyékápoló krémek rendszeres használata segíthet frissíteni és élénkíteni a szem környékét. Az uborkaszeletek is népszerűek, mivel hűsítő hatásuk van, és így csökkenthetik a puffadást. Az uborkában található antioxidánsok és flavonoidok gyulladáscsökkentő hatásúak, így segíthetnek a szemkörnyék megnyugtatásában. Ennél is hatékonyabb a BIOLA szemkörnyéképolóiban megtalálható centella (ázsiai gázlófű) kivonata, ami ragyogóbbá és élettel telibbé teszi a megfáradt szemkörnyéki bőrt.

A C-vitamin tartalmú szérumok és krémek divatosak és hatékonyak lehetnek a sötét karikák ellen, mivel javítják a bőr rugalmasságát és csökkentik a pigmentációt. A C-vitamin antioxidáns tulajdonságai és a ferulic sav is segítenek megvédeni a bőrt a szabadgyökök káros hatásaitól, és elősegítik a kollagéntermelést - ugyanerre a célra sokkal hatékonyabb a Bio Centella puffy eyes control szemkörnyékápoló centella és gyógynövényi hatóanyagai!

Ne feledd, hogy egy-egy felsztárolt hatóanyag helyett sokkal jobban jársz, ha olyan kozmetikumot használsz, amiben a gyógynövények és olajok szinergiában erősítik fel egymást jótékony szépítő hatását! Bátran válassz a BIOLA szemkörnyékápolói közül, ha biztonságosan és természetesen akarsz szépülni és búcsút inteni a lila karikáknak, puffadt szemkörnyéknek!

Az elegendő alvás ellenére miért lehet alvás után is duzzadt, ödémás a szem?

Alváskor, vízszintes fekvéskor a szervezet vízterei átrendeződnek, és az álló helyzethez képest megnő az arcban a hidrosztatikai nyomás, vagyis belepréselődik a folyadék a kötőszövetekbe. A kötőszövetek a kelleténél több folyadékot raktároznak, amitől a bőr kidomborodik, amelyet leggyakrabban felkeléskor észlelünk. Felkelés, néhány percnyi járkálás, némi hideg vizes arcmosás, jégkockás dörzsölgetés hatására megszűnhet a duzzanat. Érdemes háton fekvéskor magasabb párnát választani, mely elősegítheti a megfelelő nyirokáramlást, csökkentve a szemkörnyék ödémáját.

 Ugyanakkor azoknál is kialakulhat, akik hason alszanak, feltehetően a szövetközi folyadék gravitációs vándorlása miatt. Ezek viszont többnyire csak a reggeli órákban láthatók, a nap folyamán eltűnnek.

Amennyiben gyakori a táskás, puffadt szemek jelensége, sajnos állandósulhat a folyadék, sőt a zsír felhalmozódása a bőr szöveteiben. Ami az életkor előre haladtával fokozottabbá válhat, mivel az izmok és a kötőszövetek, amelyek felelősek a bőr alatti zsíroknak a helyben tartásában, meglazulnak. A zsírtáskák kialakulása elsősorban az alsó szemhéjon látványosan előnytelen. 

 A szemhéjduzzanat csökkentése érdekében és annak állandósulását megelőzvén érdemes a szemhéj mikrokeringését is javító szemkörnyékápolót alkalmazni, illetve amely ezzel párhuzamosan növeli a szemhéj bőrének rugalmasságát és vízmegkötő képességét is. Ezen tünetek megoldását célozzák nagy hatékonyságú BIOLA szemkörnyékápolóink , így BIOLA kozmetikusodon keresztül is rendelhetsz pl. a hamamelisz és centella (tigrisfű) kivonatában gazdag profi „puffy eyes” mérséklő szemkörnyékápolót. Mindenki számára elérhető a webshopunkban a duzzadt, ödémás szemkörnyékre kifejlesztett Bio Centella puffy eyes control szemkörnyékápoló! Ha inkább a lila karikákkal, sötét szemkörnyékkel küzdesz, válaszd a Bio bearberry age control szemkörnyékápolót és használd őket akár felváltva is. A leglátványosabb eredményt akkor éred el, ha pontosan úgy használod a kozmetikumokat, ahogy a termékek adatlapján azt ajánljuk!

Mi a konklúzió?

A beesett, karikás és puffadt szemkörnyék sokféle okra vezethető vissza, beleértve az alváshiányt, dehidratációt, genetikai hajlamot és a helytelen életmódot. Néha ügyes sminkeléssel elfedhetőek ezek a bőrtünetek, de van jobb megoldás is! Ugyanis számos természetes megoldás és kozmetikai hatóanyag áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek enyhíteni ezeket a tüneteket. Próbálj meg odafigyelni az alvásra, a hidratálásra és az egészséges táplálkozásra, valamint használj olyan termékeket, amelyek a szemkörnyék kisimulását, feltöltését, feszesítését támogatják valóban bio hatóanyagokkal! Ezek a lépések hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a szemkörnyéked frissebb és fiatalosabb legyen.