A BŐRBARRIER ÉS AZ ANTI-AGEING KAPCSOLATA


 A bőr védelme szempontjából kiemelkedően fontos a bőrbarriernek, azaz a bőr védőgátjának minél hatékonyabb működése, különösen az idősödő bőr esetében. Hiszen tudjuk, hogy a kor előre haladtával a bőrünk elvékonyodik, a külső és belső egyensúlytalanságokra, hatásokra egyre fokozódó érzékenységgel reagál. Beleértve az allergiás bőrbetegségek megjelenését is. Ebben a „gát” funkcióban elősorban az elszarusodó bőr hámsejtek és a bőr lipidjei (zsírjai) vesznek részt. Az utóbbiak a hámsejtek bizonyos rétegében képződnek, kitöltve a közöttük lévő rést, szabályozva ezáltal a bőr víz- és lipidtartalmát. Mint a malter a téglák között, molekuláris cementként segítik összetartani a köztük lévő hámsejteket. Ez az áteresztőképességet kontrolláló „gát” az, ami megakadályozza a kórokozók, kémiai anyagok, allergén anyagok hámba történő bejutását. Valamint fékezi a bőrön keresztüli víz és elektrolit veszteséget, mintegy oltalmazva a szervezetet a kiszáradástól.

Tudatos bőrápolással, a hatóanyagok célzott megválasztásával, amibe természetesen beletartozik a natúr illetve a bio szemléletű kozmetikumok használata megadhatja bőrének a szükséges, hiányzó építőanyagokat.

A ligetszépe olaj tartalmú készítmények, igen magas linolsav tartalmuknál fogva erősítik és regenerálják a védőgátat, azáltal, hogy ez a zsírsav alkotóeleme annak a bizonyos fent említett malternak, más néven ceramidnak. Sőt, a párolgás általi vízvesztés akadályozása révén növeli a mélyebb rétegek víztartalmát, azaz hidratáló hatású. Ráadásul a ligetszépe olaj a gyulladáscsökkentésben is igencsak jeleskedik!


A BIOLA cég is belecsempészte ezt a pompás növényi alkotóelemet kiemelkedően hatékony anti-ageing hatású termékeibe:


 BIOLA – BIO LIGETSZÉPE - BÍBOR KASVIRÁG SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ


Érzékeny szemkörnyékre, a smink alá is kiválóan alkalmas, könnyen felszívódó, hidratáló, vitalizáló és tápláló krém. A ligetszépe kivonata és magolaja, a kakaóvajjal, a perilla, a szemvidítófű, valamint komló kivonatával, a hialuronsav származékával, továbbá a magnézium és cink sókkal kisimultabb, vitalizált szemkörnyéki bőrállapot kialakulását támogatják. Az A-, B3-, B5-, Q10-vitaminok a homoktövis természetes C-vitamin komplexével a fiatalosan üde, bőrállapot kialakulását és a szemkörnyék antioxidáns vitaminokkal történő ellátását segíti elő.


EVERYOUNG – ORGNIC LUXURY SKIN CARE – BIO LIGETSZÉPE TIME DEFENCE NAPPALI ARCKRÉM


Sokoldalúan tápláló kincsestár a vízhiányos érett bőrre!

A könnyen felszívódó értékes bőrtápláló olajok segítik a bőrhám lipid anyagcseréjét, támogatva ezáltal a bársonyos, selymes bőr kialakulását. A ligetszépe-, centella- és a zöldtea kivonata az antioxidáns komponensekkel, valamint a csucsóka sejtregenerációt támogató kivonata a fiatalosan üde és feszes bőr kialakulását segíti az anti-ageing bőrápolás során. A tartós hidratációt és a kisimult bőrállapot kialakulását segíti a hyaluronsav, az aloe, a növényi glicerin, valamint a retinyl-palmitát és a multivitamin komplex.