TERMÉSZETES ÖREGEDÉS AZ 50-es ÉVEKTŐL
BIOLÁVAL A SZÉP BŐR NEM MÚLANDÓ!


Az ötvenes évektől beköszöntő életszakaszban a változókor (menopauza) teljesen rányomja a bélyegét a külsőnkre. A petefészek működésnek leállása miatt a szervezetünk ösztrogénszintje elkezd meredeken lefelé száguldani, hatványozódnak a bőr sejtszintű öregedési folyamatai látványban is megmutatkozva. A csökkent ösztrogénszint hozzájárul a bőr elvékonyodásához, az új sejtek termelődése tovább lassul. Mivel ez az a női hormon, aminek hatására amúgy a bőrben fokozódik a hámréteg osztódása, gyorsítva az új sejtek keletkezési sebességét. Ugyanakkor az öregedő fibroblaszt sejtek is kevesebb kollagént, elasztint és kötőszöveti strukturális anyagokat termelnek. A meglévő ráncok mélyülése és újabbak keletkezése következik be. A bőr sajnálatos módon veszít a selymességéből, ragyogásából is, lévén az ösztrogén vezérelte nedvességtartalomért felelős anyagokból is kevesebb termelődik a kültakarónkban. A normális regenerálódási és helyreállítási folyamatok romlásához hozzájárul az is, hogy a korosodó bőrhöz kevesebb vér jut el. Csökkentve a hám- és az irharéteg számára elérhető tápanyagok és oxigén mennyiségét. Ezért rendkívül fontos a természetes összetételű masszázskrémekkel való rendszeres, alapos masszírozása az arc-nyak és dekoltázs területének!


A megereszkedő arcvonások azt mutatják, hogy nemcsak a bőrt, hanem az alatta elhelyezkedő izmokat és csontokat is érinti az idősödés. Az arcizmok az évek gyarapodásával vesztenek méretükből, tónusukból, sorvadásnak indulnak. Az arccsontok is vesztenek a tömegükből, ezáltal az elvékonyodó csontok kevésbé képesek megtámasztani a felettük elhelyezkedő rétegeket. Emellett ne feledkezzünk meg a bőraljában elterülő fiatalos kinézetet eredményező zsírpárnák fokozatos elvékonyodásáról és azok lejjebb ereszkedéséről sem, petyhüdtséget előidézve. És hát a gravitáció Föld közepe felé irányuló húzó ereje ellen sem vagyunk védettek!


Mindezt fogadjuk el az élet részeként, a természet állandó változásainak lenyomataiként. Ugyanakkor az idő előtti öregedés megállítható, a folyamatok lassíhatók. A tudományos vizsgálatok is igazolták már, miként a környezeti tényezők szerepe meghatározóbb a genetikánál. Így érthető mért is van akkora súlya az életmódunknak, a környezettudatosságnak, a természetes anyagok használatának az életünk minden területén. 


A természet erejét kiaknázva válnak segítőtársainkká az anti-aging hatóanyagokban gazdag BIOLA termékeink, amelyet a professzionális bio aranyló orchidea arckezeléssel a kozmetikusainknál még megkoronázhatunk.


Könnyen felszívódó, az érett bőr szépülését segítő specialistája a BIOLA-nak. Vitalizáló tulajdonságáról ismert hatóanyagokban gazdag hidratáló arckrém. A bioaktív bőrtápláló olajok, valamint a jojoba olaj támogatják a bőrhám lipid anyagcseréjét. Ezáltal a bársonyos bőrérzet kialakulását segítik. A bőr újrastruktúrálódását, tónusát támogató antioxidáns bioaktív komponensek, a hidratáló aloe és lenmagkivonatokkal az üde és feszes bőrérzet kialakulását segíti elő.


Gyorsan felszívódó  a fiatalosabb bőrállapotot elősegítő hatóanyagokkal készített éjszakai arckrém. Az éjszakai bőrstruktúra felépítő folyamatokat támogató görögszéna, majoranna és bazsalikom kivonatával, multivitamin komplex-szel és ásványi sókkal készülő krém. Értékes bőrtápláló sárgabarackmag-, jojoba-, avokádó- olajai és a hyaluronsav is segítik a fiatalosan üde bőrállapot kialakulását. A birs, szőlő és lucerna kivonat a feszesebb és vitálisabb bőr kialakulásához járul hozzá. A zsír és vízhiányos bőr hatásosan vitalizáló ápolószere.


A vízhiányos bőr kíméletes bőrmegújító, szépítő, mechanikai peelingje. A rejuvenáló - bőrfeszesítő arcápoláshoz ajánljuk, mint a bőrregenerációt elősegítő csipkebogyó-, citromfű-, orvosi zsálya-, szederlevél-, cickafarkfű- kivonatával és borsmenta illóolajával készített arcradírt. A gyümölcssavakra érzékenyek is biztonsággal használhatják!