MITESSZEREK, PATTANÁSOK? DE MIÉRT?


 Az emberek döntő hányada fiatal korában átesik egy olyan életszakaszon, mikor mitesszerek és pattanások jelennek meg a bőrén. Nagyon nehéz egy okot felhozni a probléma forrásaként Igen sokféle oka lehet: hormonális, genetikai hajlam, erős fűszerek, hasznos tápanyagokban szegény étkezés, nem kielégítő emésztés, nehéz sminkek, az este folyamán el nem távolított smink, komedogén kozmetikumok (elsősorban a kőolajszármazékokat tartalmazó gélek/ krémek és sminkek, amik elősegítik a mitesszerek képződését). Végső soron ezek mindegyike elősegítheti a pattanást okozó baktériumok elszaporodását a bőrön, felborítva a bőr normál mikroflóráját.


A mitesszereket és aknékat három tényező kombinációja okozza: a faggyú, az elhalt hámsejtek és a Propionibacterium acnes (pattanást okozó baktériumfaj). A túlzott mértékben termelődő faggyú a bőr pórusainak eltömődését okozhatja, fehér vagy feketefejű mitesszerek formájában. Normál élettani körülmények között milliárdnyi elhalt, szabad szemmel nem látható hámsejt válik le a bőrünkről. A bőr működési egyensúlyának felborulása azonban fokozott hámleválást idéz elő, amik a pórusok, a szőrtüszők fogságában tökéletes alapot képeznek a pattanások képződésének. A P.acnes (mely amúgy része a bőr baktériumflórájának) számának nagyfokú emelkedése következik be, amikor több faggyú képződik, mivel ebből táplálkoznak ezek a baktériumok. Az anyagcseréjük során aztán olyan zsírsavakat termelnek, amik irritálják a pórusokat, pirosodást és gyulladást eredményezve. Magyarán pattanás képződik. Sőt, még a Demodex brevis atkák is felszaporodhatnak az ilyen bőrön! Erre professzionális segítség kell!


Mindezeket számba véve nagyszerű eredményeket érhetünk el a zsíros, problémás tinik bőrének normalizálásában, ha a faggyúmirigy működés szabályzását és az elhalt hámsejtek rendszeres eltávolítását az arcápolási rutinjukba építjük.


Amiben nagyszerű segítséget nyújtanak a BIOLA ezen problémák kezelésére fejlesztett kozmetikumai:


NATURISSIMO – TINI GÉL

A kamaszkori bőrproblémák, a zsíros bőr kiváló zsírmentes ápoló gélje, amely oregáno-, citrom-, zsálya- és kakukkfű illóolajokkal készült, a megfelelő bőrhigénés állapot fenntartására. A faggyúmirigy működés normalizálódását elősegítő gyógynövényeket, algakivonatot, biotint és E-vitamint tartalmaz. A miteszerekkel és pattanásokkal terhelt bőrfelület hidratálására és egyensúlyba hozatalára kiváló segítség a fiúknak és lányoknak egyaránt!


NATURISSIMO – MINIT PEELING ÉS MASZK

A szalicilsav és a kukorica őrlemény a bőrfelszín elöregedett rétegének, az elhalt hámsejteknek az eltávolítását segíti. Miközben mélyen tisztítja a pórusokat. A B3-, E-vitaminok, petrezselyem, menta, stellária, uborka, sárgarépa pulpokban lévő vitaminokkal és nyomelemekkel, értékes bőrtápláló bioaktív hatóanyagai a terméknek. A nedves bőrfelületre közepesen vastag rétegben felvitt arcradírt 3-5 percig fennhagyjuk a bőrfelületen, majd 5-7 percen át nedves kézzel átpolírozzuk és ezt követően lemossuk. Ezután jöhet az arcápoló gél!