Kisgyermekkori Természetes Fog- és Szájápolás


A legbájosabb gyermekarcot is elcsúfíthatja, ha szuvasodástól feketéllő tejfogacskák bukkannak elő a pici mosolygásakor.  A gyermekek száj- és fogápolását nem lehet elég korán elkezdeni, már az első fog áttörése előtt kezdjük el a babák szájápolását.  Eleinte elég, ha egy nedves kendővel vagy ujjra húzható apró gumisörtés tisztító eszközzel áttöröljük a baba ínyét és nyelvét, ezzel az egyszerű művelettel megalapozhatjuk, hogy ne idegenkedjen attól, hogy később fogkefét teszünk a szájába.

A babák egy éves kora körül már több tejfogacska is kibújik, ekkor a kifejezetten csecsemőknek kifejlesztett nagyon puha (extra soft) sörtéjű, kis fejű fogkefét használjuk. Eleinte csak vízzel, fogkrém nélkül mossuk meg az apró tejfogakat, mivel nem tudják azt kiköpni. Érdemes több időt szánni e tevékenységre, hagyjuk, hogy megpróbálja saját maga a fogápolást, hadd rágcsálja azt, ismerkedjen vele, aztán mossuk meg mi magunk a fogait, a helyes fogmosási szabályoknak megfelelően. Érdemes a kezdetekkor mókássá, játékossá tenni a fogmosást, ezt a kihagyhatatlan lépést a napi tevékenységeink során, az egészséges szájüreg és a benne lévő fogak védelmében. Célszerű olyan fogkefét választani  gyermekünknek amelyik színes, vidám figurákkal ékesített, mert segít velük megszerettetni ezt a számukra kevésbé izgalmas tevékenységet.


Valamint ne felejtsük el, hogy a jó példa ragadós, a gyermekkel együtt mossunk mi is fogat! Az is kedvcsináló lehet, ha megengedjük neki, hogy megmossa a mi fogainkat, így legalább látja szemtől szemben is a fogakat.


A BIOLA természetes fogápolási megoldásai esetleges lenyelés esetén sem okoznak egészségügyi problémát a kisgyermemek esetében. Készítményeink nem tartalmaznak sem aminfluoridot, sem nátrium – fluoridot!


NATURAL SKIN CARE FOR KIDS – SÁRGABARACK – NARANCS FOGÁPOLÓ GÉL

Kamilla, sárgabarack kivonatokkal, édesnarancs illóolajjal, megfelelőbb szájhigiénés állapot elérését segítő grapefruit magolajjal. Kisgyermekek és homeopatikus termékeket fogyasztók részére ajánljuk. Tejfogakkal rendelkező kisgyermekek részére különösen ajánljuk a szájnyálkahártya és fogak megfelelő szájhigiénés állapotát és tisztítását elősegítő, kíméletes hatóanyagokkal készült fogápoló gélt. S.L.S. (Sodium Lauryl Sulfate) és triclosan mentes fogínyápoló.


BIOLA – ORGANIC SKIN CARE FOR BABY – HERBAL FOGÁPOLÓ GÉL

A grapefruit illóolaja és a citromfű kivonata a megfelelő szájhigiéniás állapotot, üde leheletet biztosítja. A bíbor kasvirág, a kamilla kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Három év feletti gyermekek és homeopatikus termékeket fogyasztók részére is ajánljuk!  88,8 % ökológiai összetevővel. S.L.S.-és triclosan mentes fogínyápoló, szintetikus illatanyagok nélkül készül.


EVERYOUNG BIODYNAMIC SKIN CARE – BIO YAM – MANDARIN FOGÁPOLÓ GÉL GYEREKEKNEK

Kamilla, jamszgyökér, citromfű, bazsalikom, kakukkfű kivonatokkal, mandarin és teafa illóolajokkal. Kisgyermekek és homeopatikus termékeket fogyasztók részére ajánljuk. Tejfogakkal rendelkező kisgyermekek részére különösen ajánljuk a szájnyálkahártya és fogak megfelelő szájhigiénés állapotát és tisztítását biztosító, kíméletes hatóanyagokkal tisztító fogápoló gélt. 66%+ biodinamikus összetevővel készül, így a rendkívül természetes, tiszta hatóanyagokkal történő szájápolást kedvelőknek igazi különlegesség!