VIGYÁZ RÁD A TERMÉSZET BÖLCSESSÉGE!


Hogyan vigyázz magadra és az egészségedre? A vírus tudatosságra, óvatosságra, mindennapos, fenntartható elővigyázatosságra hív minket. Olyan életmódra, amire akár hosszabb távon is be tudunk rendezkedni, ami élhető és fenntartható. A személyes, mindennapos higiénia ezekben a hetekben előtérbe kerül. Újra kell gondolnunk a szokásainkat, meg kell tennünk a szükséges változtatásokat, hogy valóban ne csak biztonságunkat, de egészségünket is szolgálják mindennapi döntéseink! 

FENNTARTHATÓ HIGIÉNIA

A tisztaság fogalma, a fertőtlenítés szükségessége, annyira természetes egészségünk védelme érdekében, hogy hangsúlyozása szinte közhelynek tűnhet. A vírus azonban új helyzetet teremt mindennapi tisztálkodási szokásainkban. Mindannyian szeretnénk biztonságban tudni magunkat, családtagjainkat és szűkebb környezetünket, így természetes, hogy megtesszük a szükséges óvintézkedéseket. Ahogy a hírek szaporodnak, úgy egyre jobban igyekszünk vigyázni. Mindez azonban a tudatosság és a természet rendjének figyelmen kívül hagyása mellett ellenkezőjére is fordulhat. Ne veszítsük szem elől a lényeget: immunrendszerünk védelmét és támogatását. Gondolkodjunk józan és fenntartható módon, adjunk esélyt immunrendszerünk számára, hogy természetes módon küzdhessen meg egészségünkért. 

BIOLA 6 TISZTASÁG TIPP

Hogyan vigyázz magadra?

1.     A gyakori kézmosás elengedhetetlen! Válassz természetes összetevőjű szappant, ami nem szárít, inkább előkészíti a bőr hidratálását, regenerál és védi az érzékeny bőrt is. 

2.     A gyakori kézmosáshoz megfelelő higiéniát az antiszeptikus hatásukról ismert növényi illóolajokat (pl. eukaliptusz-, teafaolajok) számottevő mennyiségben tartalmazó, bio minősített folyékony szappanok használata biztosítja. Ne használj szilárd, hagyományos olyan szappant, amivel előtted valaki kezet mosott!

3.     A gyakori kézmosás a normál bőrt is érzékennyé teheti. Védd bőröd vitaminokat,  bőrápoló olajokat tartalmazó, természetes kozmetikumokkal. 

4.     A fertőtlenítőszerek gyakori használata kiszárítja, sérülékennyé teszi a bőrt. Használj természetes bőrregeneráló kézkrémet. 

5.     Kézmosást követően töröld szárazra a bőröd. Csakis saját kézi törölközőt, vagy papír törölközőt használj, ne érintkezz olyan textil törölközővel, amit előtted használt valaki.

6.     A bőröd az immunrendszered első védelmi vonala. Válassz természetesen regeneráló, tápláló, ápoló kozmetikumokat, melyek erősítik bőröd saját ellenálló képességét!


Bőrbarát, regeneráló, gyógynövényes biokozmetikum, érzékeny bőrre is. Allantoin, fenyő és orvosi zsálya illóolajok a B6-vitamin támogatja a természetes bőrregenerációt. Körömvirág és a bíbor kasvirág kivonattal támogatja a bőr természetes védekezőképességét


Eukaliptusz illóolajjal, aloe géllel, makadám dió olajjal az érzékeny bőr hidratációját is támogatja, segít kialakítani a bőr harmonikus állapotát.


Regenerációt támogató gyógynövények kivonatával, vitaminokkal és bőrtápláló olajokkal kényezteti a bőrt. Komplex bőrápoló, bíbor kasvirág-, körömvirág-, homoktövis-, valamint citromfű kivonatokkal. A hidratált bőrállapotot a lenmag, zab kivonata támogatja.


Bőrregenerációt támogató növények kivonatával, bőrtápláló olajokkal ápol. A hosszan tartó hidratált bőrállapotot a lenmag, hárs és a csicsóka kivonata segíti. A perilla, a sárgarépalé és a mandulatej hidrolizátuma a fiatalos bőrállapot helyreállítását segítik elő, szabadgyökfogó és antioxidáns hatóanyagokkal.