Az edzés előtti bemelegítés éppen annyira olyan fontos, mint maga az edzés. A bemelegítés célja szervezetünk felkészítése a fokozott fizikai igénybevételre. A teljes test átmozgatása segíti az izmok és az ízületek vérellátásának növelését. Amint az izmok hőmérséklete elkezd növekedni a gyakorlatok (vagy akár a krémek) hatására, az oxigénellátásuk is javul. Viszont az edzés előtti bemelegítés csak akkor hatékony, ha kimelegszünk és izzadni kezdünk. Ekkor a szervezet hűteni kezdi magát, kialakul és fent is marad a hőtermelés-hőleadás egyensúlya az edzés során. Az izzadás révén ráadásul a salakanyagok is távoznak, ezáltal fokozódik a teljesítményünk.


A bemelegítő krém használata nem helyettesíti a bemelegítést, de nagyon komolyan támogatja annak hatékonyságát. A megfelelő krém alkalmazása edzés előtt segíti az izmok átmelegítését, ellazítását és felkészítését a terhelésre. De mi alapján válasszuk ki a számunkra megfelelő sportkrémet? Csak bioaktív hatóanyagokban gazdag, természetes kozmetikumokat használjunk, amiben már az INCI-jéből (összetevők listája) látszik, hogy nem csak dísznek tettek bele a felsorolás végére néhány hasznos hatóanyagot. TIPP: mindig csekkold le az INCI-t, és keresd a sor elején a bőrnek, testednek hasznos növényi hatóanyagokat. 


A BIOLA EVERYOUNG Sportkrémjét kifejezetten sportoláshoz ajánlja Dr. Gyovai Viola. Komplex, bioaktív összetevőkkel speciálisan úgy lett kifejlesztve, hogy rozmaring olajjal és paprika kivonattal fokozza a bőr mélyebb rétegeiben is a szövetek vitalitását. A benne található eukaliptol jól ismert fájdalomcsillapító és antiszeptikus hatásáról, mely az orvosi somkóró kivonattal, fájdalommérséklő hatásáról ismert szegfűszeg és fenyő illóolajával „átmelegíti” testünket. A csalán kivonat a salaktalanítási folyamatokat támogatja, a feketebors és koriander serkenti a szöveti regenerációt, míg a kúszófajdbogyó hatóanyaga enyhíti az izomlázat. Érdemes edzés után is alkalmazni a lelazításhoz, mert izmaink hálásak lesznek érte!


Az ideális sportkrém kiválasztása nagyban hozzájárulhat edzéseink hatékonyságának növeléséhez és az izomfájdalmak csökkentéséhez. Kerüljük a vegyileg formulázott, kevesebb bio hatóanyagot és kockázatosabb összetevőket tartalmazó sportkrémeket! Válasszunk okosan, és támogassuk testünket a legjobb minőségű termékekkel!