Hogyan ápoljuk a problémás és zsíros bőrt?


A zsíros bőr helyes ápolásával nincs nagy esélye a pattanásoknak! Mindemellett segít megőrizni a bőr puhaságát, erősíti a védőréteget és védi a bőrt a kiszáradástól. Sokan szenvednek a faggyúmirigy zsiradékanyag túltermelődéstől. Ilyenkor a bőr eléggé fénylik és különféle bőrhibák jelentkeznek. Ebben a blogban megmutatjuk neked, hogyan kell gondoskodni a zsíros bőrről és hogyan harcolj a pattanások ellen.

Bőrünk hidratáltságának mértéke és a bőrfaggyú mennyisége alapján normál, kevert, zsíros és száraz bőrtípust különböztetünk meg. Bőröd kinézetétől függően megállapíthatod, hogy az zsíros vagy sem. Illetve az oldalon található bőrtípusteszt kitöltésével egyszerűen elvégezheted.

A zsíros bőrű embereknél hajlamosabb a mitesszerek és pattanások kialakulása. Különösen a pubertáskor alatt előfordulhat hormonális ingadozás. Ennek eredményeképp az arc T-zónájában (homlok, orr és áll), valamint a nyakon és a vállakon több pattanás is megjelenhet. A bőrhibákat okozhatja stressz, egyéb hormonok és egészségtelen életmód is akár. A bőrfaggyú túltermelése miatt a pórusok könnyen eldugulhatnak, amelyek a faggyúmirigy kimenetek elzáródását eredményezi. 

Ezekre a problémákra egyszerű a megoldás, az előre összeállított skin care rutinunkba illesszük bele a BIOLA Bio teafaolajos arctisztító gélt, mely teafa-, citrom- és eukaliptusz illóolajokkal készült.

A teafa illóolajában található hatóanyagnak köszönhetően antioxidáns és tisztító. Az olajban levő terpének segítenek elpusztítani az acne baktériumokat, melyek bőrgyulladást okoznak. 

Az eukaliptusz-olaj elpusztítja a pórusokat eltömő baktériumokat és megakadályozza azok szaporodását, így kiváló természetes pattanás és mitesszerkezelő eszköz.

A bőr állapotának javítása érdekében hetente 1-2 alkalommal használható arctisztító javasolt reggel és este is. Eltávolítja az apró, elhalt bőrsejteket, csökkenti a bőr fényességét és segít a természetes egyensúly helyreállításában.