Természetes és egészséges bőrápolási rutinunk elengedhetetlen része a megfelelő fényvédelem. Évszaktól függetlenül az arc fényvédelme mindig prioritást élvez, azaz nem csak nyáron érdemes fényvédőt használni bőrünkre. Az ásványi pigmentekkel készülő, fizikai fényvédő krémek kiváló alternatívái a kémiai fényvédőknek, hiszen nemcsak a bőrt védelmezik, de gyengédek is a bőrhöz. A kulcskérdés: hogyan kell ezeket az ásványi pigmentes fényvédő krémeket helyesen felvinni a bőrre?

A BIOLA fényvédő krémei teljeskörű, biztonságos fényvédelmet nyújtanak a legérzékenyebb bababőrre is. A BIOLA fejlesztőcsapata a kezdetek óta minden termék esetében kerüli a kockázatosabb kozmetikai összetevőket, a fényvédő krémeket kifejezetten úgy alkottuk meg őket, hogy komplexen védenek, ápolnak és regenerálják is a bőrt a szépítő, nyugtató növényi hatóanyagoknak köszönhetően!


A naphoz szokott bőrt is védeni kell

Van a hófehér, extra világos és baba bőrre tervezett nagyon enyhén színezett, világosabb (V) bőrre és természetes anyagokkal intenzívebben színezett, naphoz szokott, sötétebb, normál bőrre való sötétebb (S) opció is minden fényvédő krémünkből. A sötétebb színárnyalat tehát az átlagos és naphoz szokott bőrre, a világosabb a babák és hófehér bőrűek részére a legjobb választás.

A BIOLA biokozmetikai fényvédői 100 nm feletti, tehát nem nano méretű ásványi fényvédő pigmentekkel készülnek. Fényvédőink színezett krémek, amelyeket a cékla, a fekete málna, szeder vagy más növényi anyagok és a biokozmetikumokban megengedett vas-oxidok színeznek. Fényvédő krémeink teljeskörű bőrvédelmet nyújtanak megfelelő használat mellett,  így biztonságosan élvezhetjük a napsütést!


A kémiai fényvédők árnyoldala

Termékfejlesztő csapatunk felhívja a figyelmet arra, hogy a gyerekeknél és érzékenybőrű felnőtteknél nem célszerű a kémiai fényvédők használata, továbbá mindig kell várni legalább tíz percet felkenés után, hogy beszívódva a védelmet kifejtsék. A kémiai fényvédők molekulái „széttörnek” a napfény hatására, nagy energiájú szabadgyökökké alakulhatnak és ezek „kimerítikhetik” a bőr antioxidáns-kapacitását. Ezáltal az ún. bőröregedési folyamatok felgyorsulhatnak. Sok tanulmány foglalkozik a kémiai fényvédők vérárambajutásával és ezek kiemelkedő, szinte kiszámíthatatlan egészségügyi kockázatával!


A természetes, fizikai fényvédők helyes használata

Nézzük meg, hogy az arcra a napi arcápolási rutinba hogyan illesszük be a BIOLA fényvédőit! Első lépésben alaposan tisztítsd meg arcodat egy bőrbarát tisztítóval, majd ha nem szeretnél arckrémet használni, akkor hagyd picit nedvesen.  Az adagolás nagyon fontos. Egy pici, nagyjából borsónyi mennyiségű krémet alaposan kenj szét ujjaidon. Meg fogsz lepődni, milyen kevés is elegendő lesz a bio fényvédőkből az arcra és a nyakra is. Kezdd mindig kis mennyiséggel, majd fokozatosan adj hozzá, ha szükséges.

Figyelem! A legfontosabb rész az ásványi pigmenteket tartalmazó krémek és fényvédők alkalmazásánál a felvitel. A krémet óvatosan oszlasd el, "tapogató" mozdulatokkal a bőrödön.

Tehát a bio fényvédőt soha ne kend, mint a többi arckrémet, hanem picit "tapicskoló", "tapogató" mozdulatokkal oszlasd el a védeni kívánt bőrfelületen.

Ne felejtsd el az orr, homlok és áll területeit különösen alaposan „áttapogatni” a fényvédővel, hogy az arcra szánt 2,5-3 ml-nyi mennyiséget felvidd. Szükség esetén ne felejtsd el újra felvinni a fényvédőt 2-3 óránként, különösen, ha vízparton vagy, izzadsz, sok időt töltesz megszakítás nélkül a napon. A fizikai fényvédőket tehát nem száraz, hanem mindig enyhén nedves vagy már bekrémezett arcbőrre visszük fel. 


Alapozó és fényvédő is egyben

A bio fényvédőkben lévő ásványi szemcsék enyhén púderes nyomot hagynak a bőrön, még ha vékony rétegben oszlatjuk el, akkor is, de sajnos nincs más természetes megoldás. Ezt a gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató gyógynövények kivonatainak előnyei mellett el kell fogadnunk. Pont emiatt tökéletesen alkalmas alapozóként is pl. az Orvosi somkóró fényvédő (SPF10) krémünk. Természetesen színező összetevői alaposan eloszlatva nem ütnek el a bőr színétől és biztonságosan alkalmazható nappali arckrémünk fölé.


A tudatos fényvédelmet meghálálja bőrünk

A helyesen felvitt fényvédő krém segít megvédeni a bőrödet a nap káros sugaraitól, elősegítve ezzel a bőr egészségének és fiatalos kinézetének megőrzését hosszú távon. Az UV-index figyelembevételével mindig inkább a magasabb SPF értékű bio fényvédőt használd! Fényvédő krémeink nem csak arcra, hanem az egész testre biztonságosan alkalmazhatóak, pontosan ugyanúgy nedves bőrre, tapogató mozdulatokkal applikálva a kisebb mennyiséget. Jó hír, hogy a bio fényvédők megfelelő alkalmazása mellett is szépen, egyenletesen lehet barnulni! Ehhez mindig kövesd a termék csomagolásán olvasható vagy a gyártó utasításait a legjobb eredmény érdekében!