Ekcéma? Valódi kozmetikai bőrregeneráló megoldás a természetből!

Az ekcéma egy krónikus bőrbetegség, mely extrém bőrszárazsággal, viszketéssel, gyulladással és kiütésekkel járhat. Bár jelenlegi tudásunk szerint nem gyógyítható, az orvosi kezelést követően a tünetek természetes hatóanyagokkal hatékonyan kezelhetők, nyugtathatók, és a betegek életminősége jelentősen javítható. Az ekcéma kezelésében egyre nagyobb szerepet kapnak a gyógyszertári hatóanyagok helyett a bio, természetes összetevők, amikkel a BIOLA is dolgozik. A biokozmetikumok kíméletesen ápolják az érzékeny bőrt, és minimalizálják a mellékhatások kockázatát, a tapasztalatok szerint hatékonyak az ekcéma kozmetikai, szépítészeti kezelésében.


Mi az ekcéma?

Az ekcéma a bőr védelmi funkciójának zavara, melynek következtében a bőr kiszárad, irritáló anyagokra rendkívül érzékennyé válik, és bőrgyulladás alakul ki. A tünetek változatosak, de leggyakrabban szárazság, viszketés, vörös foltok, duzzanat és kiütések jelentkeznek. Az ekcéma bármely életkorban kialakulhat, de leggyakrabban csecsemőknél és kisgyermekeknél fordul elő. Sok esetben kérdésként merül fel, hogy a vegyileg formulázott, kommersz kozmetikumok szerepet játszhatnak-e az ekcéma kialakulásában? A legkisebbeknek azaz három éves kor alatt biztonság kedvéért a BIOLA babakozmetikumait ajánljuk, melyek bőrgyógyászatilag tesztelten biztonságosak, továbbá bőrnyugtató, hidratáló bio hatóanyagokban gazdagok.


A biokozmetikumok előnyei

A biokozmetikumok kiváló alternatívát nyújtanak az ekcémás bőr hatékony, természetes kozmetikai ápolására, sőt, már a megelőzésére is! A kockázatosabb összetevők, tartósítószerek és szintetikus illatanyagok hiánya minimalizálja az allergiás reakciók és irritációk kockázatát. A biokozmetikumokban található bioaktív és tanúsított összetevők, mint a shea vaj, ligetszépe olaj, kamilla- és echinacea kivonat, aloe vera juice hidratálják, nyugtatják a bőrt és a népgyógyászatból jól ismert gyulladáscsökkentő hatással bírnak.


Természetes gyógymódok

Az ekcéma kezelése komplex megközelítést igényel. A biokozmetikumok használata mellett fontos a bőr hidratáltságának megőrzése, a stressz csökkentése, az irritáló anyagok kerülése és a megfelelő táplálkozás. A gyógyulási folyamatot segítheti a fényterápia, a sófürdő, a hideg borogatás és a BIOLA által ajánlott natúr- és biokozmetikumok használata is.

Fontos megjegyezni, hogy az ekcéma egyénenként más és más tüneteket produkálhat, és a gyógyulási folyamat is változó. A biokozmetikumok használata előtt javasolt bőrgyógyászati vizsgálatot végezni, és orvosunk tanácsait követni.


Mit tehetünk tehát?

Összefoglalva a biokozmetikumok hatékony és kíméletes megoldást nyújthatnak az ekcémás bőr kozmetikai ápolására. A természetes összetevők gyulladáscsökkentő, nyugtató és hidratáló hatással bírnak, és minimalizálják a mellékhatások kockázatát. A biokozmetikumok használata mellett fontos a bőr hidratáltságának megőrzése, a stressz csökkentése és a irritáló anyagok kerülése is.

Az ekcémás bőr kozmetikai ápolására, szépítésére, nyugtatására a Dr. Ganolife speciális biokozmetikumokat alkototta meg Dr. Gyovai Viola! Ennek fő oka, hogy kizárólag ellenőrzött minőségű, tiszta és természetes hatóanyagokat tartalmazó krémeket érdemes használni a legérzékenyebb bőrre. A Dr. Ganolife termékcsaládunk fő komponense a Ganoderma lucidum gomba kivonata és speciális bio gyógynövény kombinációk, amik által különleges bőrregeneráló és bőrnyugtató hatást tapasztalhatunk meg.

Amennyiben ekcémával küzdesz, ne habozz kipróbálni a BIOLA biokozmetikumokat! A természet ereje segíthet enyhíteni a tüneteket, és javítani a bőr szépségén és hosszabbíthatja a tünetmentes időszakot!