Amennyiben reggelente rendszeresen ödémás, duzzadt szemekkel ébredünk, annak több oka is lehet. Sajnálatos módon táskás szem elgyötört külsőt kölcsönöz az arcnak, idősebbnek látszik akkor is, ha bőr amúgy fiatalosan üde és feszes.


A leggyakoribb probléma a túl kevés alvás, de az is lehet, hogy 7-8 órát töltünk ágyban és ennek ellenére a tükörben mégsem a kipihent önmagunkat látjuk.


Ugyanakkor a szemek gyakori dörzsölése, túlzott alkohol és sófogyasztás, vagy az éjszakára le nem mosott smink is okozhat hasonló tüneteket. Valamint az örökölt arcvonások, az allergiák, a stressz, a szem fáradtsága és az egyedi bőrjellemzők mind hozzájárulhatnak a puffadt szemekhez.


Miért lesz alvás után duzzadt, ödémás a szem?

Alváskor, vízszintes fekvéskor a szervezet vízterei átrendeződnek, és az álló helyzethez képest megnő az arcban a hidrosztatikai nyomás, vagyis belepréselődik a folyadék a kötőszövetekbe. A kötőszövetek a kelleténél több folyadékot raktároznak, amitől a bőr kidomborodik, amelyet leggyakrabban felkeléskor észlelünk. Felkelés, néhány percnyi járkálás, némi hideg vizes arcmosás, jégkockás dörzsölgetés hatására megszűnhet a duzzanat. Érdemes háton fekvéskor magasabb párnát választani, mely elősegítheti a megfelelő nyirokáramlást, csökkentve a szemkörnyék ödémáját.


Ugyanakkor azoknál is kialakulhat, akik hason alszanak, feltehetően a szövetközi folyadék gravitációs vándorlása miatt. Ezek viszont többnyire csak a reggeli órákban láthatók, a nap folyamán eltűnnek.


Amennyiben gyakori a táskás, puffadt szemek jelensége, sajnos állandósulhat a folyadék, sőt a zsír felhalmozódása a bőr szöveteiben. Ami az életkor előre haladtával fokozottabbá válhat, mivel az izmok és a kötőszövetek, amelyek felelősek a bőr alatti zsíroknak a helyben tartásában, meglazulnak. A zsírtáskák kialakulása elsősorban az alsó szemhéjon látványos.


A szemhéjduzzanat csökkentése érdekében és annak állandósulását megelőzvén érdemes a szemhéj mikrokeringését is javító szemkörnyékápolót alkalmazni, illetve amely ezzel párhuzamosan növeli a szemhéj bőrének rugalmasságát és vízmegkötő képességét is. Ezen tünetek megoldását célozzák nagy hatékonyságú BIOLA szemkörnyékápolóink, így kozmetikusán keresztül is rendelhet pl. a centella (tigrisfű) kivonatában gazdag profi „puffy eyes” mérséklő szemkörnyékápolót.


A speciális, szemduzzanat csökkentő szemkörnyékápolói beszerezhetőek a BIOLA kozmetikusainál és a webshopon keresztül is! 


NATURISSIMO PROFESSIONAL – CENTELLÁS SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ KRÉMGÉL


A természetes szépségápolás jegyében fejlesztett gél. A nagy mennyiségű tigrisfű kivonat a medveszőlőlevél- és a szemvidítófű hatóanyagaival hatékonyan, gyorsan nyugtatja a szemkörnyék bőrét, ugyanakkor hatékonyan segíti a szemkörüli ödémák felszívódását.


További bőrregeneráló, bőrkisimítást elősegítő szemkörnyékápolók


EVERYOUNG ORGANIC LUXURY SKIN CARE – BIO HIBISZKUSZ AGE DEFENCE SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ


Érzékeny szemkörnyékre, a smink alá is kiválóan alkalmas, gyorsan felszívódó különlegesen hatékonyan hidratáló, vitalizáló és tápláló szemránckrém. A hibiszkusz és a gyógynövények kivonatai, valamint a hyaluronsav és mikroelemek a „kipihent”, vitalizált szemkörnyéki bőrállapotot támogatja. Az A-, B3-, B5-, vitaminok a homoktövis természetes C-vitamin komplexével a fiatalosan üde, bőrállapot kialakulását és a szemkörnyék antioxidáns vitaminokkal történő ellátását segíti.


EVERYOUNG BIODYNAMIC SKIN CARE – BIO RÓZSA – YAM SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ


Könnyen felszívódik, hidratálja és vitalizálja a szemkörnyék érzékeny bőrfelületét. Smink alá is kiválóan használható. Az E-,- B3-, B5-vitaminok, a homoktövis magas C-vitamin tartalmú kivonatával a fiatalosan üde bőrállapot kialakulását segíti, és antioxidáns vitaminokkal táplálja a szemkörnyéket. A hibiszkusz kivonat elősegíti a feszesebb bőrállapot kialakulását. Így kipihentebb szemkörnyéki állapot alakulhat ki.