A napfény elleni védelem az SPF - mit olvashatunk le napvédő készítményünk tubusáról?

A fényvédő termékek ultraviola sugarak elleni szűrőképességére annak faktorszáma, a SPF (Sun Protection Factor) utal, ami gyakorlatilag egy szorzószám. Azt mutatja meg, hogy hányszorosára nő a bőrünk védekezőképessége az adott napvédő készítmény használatával az UV - B sugarak ellen, tehát hogy hányszor hosszabb ideig tartózkodhatunk a napon kedvenc fényvédő krémünkkel, mint anélkül. Ha a készítményünk faktorszámát megszorozzuk a bőrünk természetes védelmével, percekben kifejezve megkapjuk azt a maximálisan napon tölthető időt, ami alatt még nem károsodik, azaz nem ég le a bőrünk.

Ehhez azonban tudnunk kellene, mennyi idő alatt égünk le, amivel azonban nem érdemes játszani. Elég, ha tisztában vagyunk a bőrtípusunkkal. Egy világosabb bőr kevésbé védett természetesen, mint egy kreol típusú, tehát rövidebb ideig tartózkodhat megfelelő fényvédelem nélkül a Nap láthatatlan sugaraiban lubickolva.

Tudatosítsuk magunkban, hogy az SPF jelölés az UV - A sugarak elleni védelmet nem foglalja magába! Amennyiben készítményünk rendelkezik az UV - A sugárzás elleni védelemmel is, azt láthatjuk a címkén, ugyanis azt külön fel kell tüntetni a szabályzások értelmében.


BIOLA cégünk fényvédő krémjeiben maximálisan megbízhat, mert rendelkeznek mind az UV – B, mind az UV – A sugarak elleni oltalomban.


BIOLA – KAKAÓVAJ – TURMERIC FÉNYVÉDŐ KRÉM SPF 40 / UV - A


Napozáshoz kis mértékben szokott bőrre használható erős fényvédő hatású termék, mely testre és arcra is használható az arcápoló krém fölé. A fény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatoktól történő védelmet támogató antioxidánsokat tartalmazó krém.


BIOLA – BÍBOR KASVIRÁG FÉNYVÉDŐ KRÉM SPF 25 / UV - A


Napozáshoz közepes mértékű fényvédelmet biztosít. A fény okozta ártalmaktól védő antioxidánsokat és bőrregenerációt elősegítő hatóanyagokat tartalmazó krém.