Legtöbben illat alapján választanak tusfürdőt a mindennapi szépségrutin szerves részeként. Ennél azonban többet kellene tennünk bőrünk helyes ápolásáért. Éppen ezért itt sem mindegy, hogy bőrtípusunkhoz milyen összetevőket választunk. Legújabb blogunkban ebben segítünk most nektek.

Ha alapvetően zsíros a bőröd, akkor érdemes olyan tusfürdőt ajánlott választanod, amiben teafaolaj is van, így 2in1 tisztító és ápoló hatás érhető el. Zsíros bőrnél fénylést vagy csillogást is gyakran tapasztalunk, amelyek ellen ezek a hatóanyagok bizonyultak tökéletes választásnak. Ajánlott odafigyelni arra is, hogy ne tartalmazzon a tusfürdő SLS-t és színezőanyagokat. Ideális esetben megtalálható az ilyen készítményben a jojobaolaj, panthenol és glicerin. Ezen felül a levendula kivonatok is pozitív bőrápoló tulajdonságokkal bír, hiszen nyugtat és regenerál is egyben.

A gyönyörű külsőhöz és az előkelő megjelenéshez elengedhetetlen a szép és ápolt hajkorona. A megfelelő sampon kiválasztásával kezdődik a helyes hajápolás, utána a hajmosás. Ha tehetjük, itt is figyeljünk hajtípusunkra a megfelelő, professzionális sampon kiválasztásával. Száraz fejbőr esetén ritkább, olajos-zsíros fejbőr esetén a gyakoribb hajmosás ajánlott. A víz hőmérséklete legyen kellemes, ne túl forró.

A BIOLA teafaolajos tusfürdőés sampon tökéletes választás, mivel kíméletesen megtisztítja bőrünket. A bazsalikomban található kivonatok frissítő hatást produkál. Az izsóp hatóanyagai (illóolajok, flavonoidok) izzadásgátló és gyulladásgátlóként támogatják a harmonikus bőrápolást. Ezeken kívül a benne található B vitaminok serkentik a hajregenerációt. Korpásodásra hajlamos fejbőrre kifejezetten ajánlott.