SZÁJHIGIÉNIA A GYÓGYNÖVÉNYEK EREJÉVEL


A lepedékképződést a szénhidrátokban, köznapi néven cukrokban dús táplálkozás elősegíti. Ugyanis a szájban lévő baktériumok táplálékául szolgálnak és miközben azokat bontják, savakat termelnek. Minél hosszabb ideig tesszük ki fogainkat e savas közeg hatásának, annál nagyobb a fogszuvasodás kialakulásának esélye


A megfelelő szájhigiénia elejét veheti a fogszuvasodásnak, a fogínygyulladásnak és a fogágybetegségek (a fog tartószerkezetének gyulladása) kialakulásának. Ez utóbbi különösen veszélyes, mert összefüggésbe hozható különféle szív- és érrendszeri megbetegedésekkel. A nem megfelelő szájhigiénia esetén a fogak felszínén képződő lepedék (plakk) kiváló életteret nyújt a kórokozók (elsősorban a baktériumok) számára, mely gyulladásos folyamatokat indíthat el az ínyen.

Fogmosások alkalmával ne feledkezzünk meg a nyelvünk alapos megtisztításáról sem, hiszen tucatnyi kórokozó tapad hozzá. Ugyanígy kiemelten fontos a rendszeres fogselyem használat is, a fogkefe számára elérhetetlen fogközök tisztítása érdekében.

A jól megválasztott fogkrém, foggél segít a fogkefének eltávolítania a fognyakról és a fogról minél több lepedéket.


Nem utolsó sorban figyeljünk arra, hogy ínyünk védelmében puha (soft) illetve extra puha (extra soft) sörtéjű fogkefét vásároljunk és legalább kéthavonta cseréljük azt. Fertőző megbetegedés esetén, annak elmúltával azonnal váltsunk egy új fogkefére!


A BIOLA fogápoló készítményei a legtermészetesebb megoldást nyújtják a lepedék leghatékonyabb eltávolításához. Homeopátiás kezelésekhez választhatnak menthol, illetve a különféle menta fajok illóolajától mentes fog- és ínyápoló kozmetikumaink széles kínálatából.


DR.GANOLIFE - REISHI - TEAFAOLAJOS FOGKRÉM

A teafaolaj, citrom és menta illóolaja elősegíti a megfelelő szájhigiéniás állapotot és az üde leheletet. A Ganoderma gomba, a bíbor kasvirág és kamilla kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést. S.L.S. és triclosan mentes fogínyápoló. Ganoderma lucidum gomba kivonatot tartalmaz. 81% ökológiai eredetű.


EVERYOUNG BIODYNAMIC SKIN CARE – YAM – TEAFAOLAJOS FOGKRÉM

A teafa- és mandarin illóolaja a megfelelő szájhigiéniás állapotot, üde leheletet biztosítja. A kamilla-, citromfű-, kakukkfű, yam- kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést. 66%+ biodinamikus összetevővel, 75% tanúsított ökológiai összetevővel. A legtermészetesebb megoldást kínálja a fogápoláshoz a BIOLA-tól!