Pattanások, mitesszerek? Pattanások, mitesszerek? Mi fokozhatja megjelenésüket az arcon?


Gondolta volna, hogy egyes make-up termékek, igaz remekül elkendőzik a bőrön található mitesszereket és pattanásokat, ugyanakkor tetézik is a bajt? Különösen fontos erre figyelni, hiszen napjainkban egyre több fiatal használ sminket arcának elkendőzésére.  A smink beszerzésénél (a bőrnek legjobb ez esetben is a natúr vagy bio szemlélettel formulázott) meg kell róla győződni, hogy a kozmetikum "noncomedogenic" vagy a "nonacnegenic" felirattal rendelkezzen! Ez azt jelenti, hogy a benne lévő összetevők nem fogják eltömíteni a pórusokat, így nem fognak hozzájárulni a mitesszerek, pattanások kialakulásához. Arcmosáskor szánjunk elég időt arra, hogy az összes sminket rendesen eltávolítsuk, nehogy ez is elősegítse a pórusok elzáródását!

A piszkos sminkecsetek, sminkszivacsok remek táptalajt nyújtanak a baktériumok elszaporodásához, amik a bőrzsírból, az elhalt hámsejtekből és a ragacsos sminkből tevődnek össze. Ezért azok rendszeres kimosására és szabad levegőn való megszárítására ügyelni kell! Nehogy a bőrre visszakerüljenek!

A hajformázáshoz használt hajlakkokat vagy géleket igyekezzünk távol tartani az arcbőrtől, mivel ezek is eltömíthetik a pórusokat. Még akkor is, ha természetes összetevőkből készült, hiszen nem oda való. A hajlakkok, hajzselék és egyéb hajápolási termékek, bármilyen legyen is az a kozmetikum, számíthatunk rá, hogy a tartalmából kevés az arcra is rákerül. A hosszú hajúaknak érdemes ezért gyakrabban hajat mosni, abban az esteben, ha gyakran hordják kibontva, ami ezáltal sokszor érintkezik az arccal. Ezzel is segítve, hogy távol tartsuk a hajról feleslegesen bőrre kerülő szennyeződéseket és zsiradékot.

Nálunk a BIOLA-NÁL, a zsíros, problémás bőrű tinédzserek is megtalálják a tökéletes smink és a mindennapi szennyeződések eltávolítására fejlesztett készítményeinket, melyek nemcsak maradéktalanul eltávolítják a festéket, a bőrre kerülő szennyeződéseket, de segítenek a zsírosodás és a szebum kiválasztás mérséklésében is, miközben ápolják is a bőrt.


A zsíros és kevert bőr bőrápoló arctisztítására és sminkeltávolítására ajánljuk. Maradéktalanul eltávolítja a bőrről az arcfestéket, miközen a mattító és bőrtömörítő hatásáról ismert alpesi füzike kivonata elősegíti bőre szépülését. A hidratációt támogató aloe juice és édesgyökér kivonatot is tartalmaz. Az ún. könnyű olajos fázisban lévő tamanu olaja is támogatja a bőr vízmegtartó képességét. A bio rózsavíz és az aranyvessző kivonata elősegíti a tonizált üde bőrállapot kialakulását.


Szuper jól bevált bőrtisztító gél zsíros és aknés, pattanásos bőrre is! A zsíros, problémás bőrre a citromfű, a fűzfa, a csombord és a cickafarkfű kivonatával, allantoinnal, E -, B3 -, valamint H vitaminokkal és panthenollal. Bőrkímélő felületaktív anyagai hatékonyan tisztítják a zsíros, pattanásos bőrt is. A paradicsom kivonata, a ciprus illóolaja, a panthenollal és E-vitaminnal a faggyúmirigy működés normalizálását támogatja. A bőrfelület hidratáltságának megőrzését is támogatja.


A zsíros, pattanásos bőrre fejlesztett bőrtisztító specialistája a BIOLA-nak! Olyan bőrregeneráló gyógynövény kivonatokkal gazdagított gél, mint például a cickafarkfű, borsikafű, citromfű és kakukkfű. Bőrkímélő felületaktív anyagai hatékonyan tisztítják és puhítják a zsíros, problémás bőrt, míg az uborkalé és a lenmagkivonat elősegíti a hidratált bőrérzet kialakulását. Természetes illóolajok keverékével (citromfű, citrom, kakukkfű, teafa és levendula) diszkrét és friss illatot biztosít a bőrnek.