ÖREGEDÉS ÉS ÖREGEDÉSGÁTLÁS A BŐR HIDRATÁLTSÁGA SZEMPONTJÁBÓL


Az ember bőre sajnálatos módon fokozatosan vékonyodik az életkor előre haladtával. A bőrünk vastagságában szembetűnő különbség nálunk nőknél a változókor beköszöntével jön el, ami ekkortól kezd jelentősen elvékonyodni és a bőr alatt lévő irharéteg zsírtartalmának csökkenése is mélyíti a ráncokat például a szemkörnyéken. Az, hogy a kültakarónk vékonyodása milyen ütemű, egyéni adottságoktól és a környezetii hatásoktól is függ. Ez a vastagságbéli különbség kihat arra is, hogy kinél milyen formában jelennek meg a bőröregedés látható jelei.

Amennyiben fokozatos ez a nem kívánt, ámde elkerülhetetlen biológiai jelenség, a bőr öregedésének külső jelei kevésbé szembeötlőek. 


A dehidratált, rosszabb vízmegkötő képességű és kevesebb vizet tartalmazó bőr nagyobb valószínűséggel ráncosodik, ezért a hidratáló krém napi szintű alkalmazása elengedhetetlen, ha szeretnénk megelőzni a bőrünk üdeségét és ragyogását idősebb korunkban is. Legjobbat akkor teszünk bőrünkkel, ha olyan természetes összetevőkből megkomponált kozmetikumokat használunk, melyek amellett, hogy puhítják a bőrt, olyan hidratáló anyagokkal is dúsítottak, melyek nedvességet vonzanak be a bőr mélyebb rétegeibe. Ilyen hatékony nedvesítő szerek például a növényi glicerin és a hyaluronsav. Amennyiben a krém tartalmaz olyan zsírokat, zsírsavakat, melyek ezeket mintegy bezárják a bőrbe, sokat tehetünk annak érdekében, hogy a bőrünk fiatalos külcsínye sokáig elkísérjen bennünket.

A bőr nedvesen tartása, vagyis annak megfelelő hidratáltsága még fontosabb, ha érzékeny bőrrel rendelkezünk, mivel a száraz bőrön apró repedéseket képződhetnek, amelyek beengedik az irritáló anyagokat és a kórokozókat.


Remekbe szabott, BIOLA cégünk által készített arckrémeink melyek a hidratált, fiatalosan üde bőrállapot elérését célozzák, tartalmazzák e mindkét említett összetevőt, az Ön szépségének kiteljesedése érdekében.


NATURISSIMO – MÉLYHIDRATÁLÓ NAPPALI ARCKRÉM

Könnyen felszívódó, hidratáló nappali arckrém. Biológiailag értékes jojoba és avokádó olajokkal készül, valamint antioxidánsokat tartalmazó zöld tea-, bíborkasvirág kivonatot, kövirózsát és a napfény ártalmaktól a bőr megóvását elősegítő A-vitamint tartalmaz. A hidratációt támogató uborka és aloe lé, valamint a vadárvácska a hatóanyagaival együtt segíti a zsír és vízhiányos bőr komplex táplálását. A hyaluronsav és a glicerin támogatja a tonizált, hidratált bőrállapot kialakulását.


BIOLA – BIO VADVIRÁG ARCÁPOLÓ BALZSAM

Nappali hidratáló, bőrnyugtató bioaktív komplex, szeborreás bőrre, mely a búzavirág, az aranyvesszőfű és körömvirág kivonatok bőrnyugtató hatóanyagaival támogatja a bőrregenerációt. A dinnyemag, a tamanu, a szilvamag és az argán olajok táplálják és a vízveszteségtől segítenek megóvni a bőrt. A tartós hidratációt támogató ezüst rezgőgomba és az aloe lé hatóanyagai, a hyaluronsav , valamint a glicerin társaságában  a hidratált, feszesebb bőrállapot kialakulását segítik.


BIOLA – BIO BIRS - JÁZMINPAKÓCÁS ARCKRÉM

Bioaktív bőrtápláló komplex segíti a bőrregenerációt a vitálisan tónusosabb, szebb bőrért. A kevert bőrtípusnak szán arckrémben könnyen felszívódó bőrtápláló olajok, mint a gránátalma magolaja és a szezámolaj, valamint a jojoba olaj segítik a bársonyos arcbőr kialakulását. A birs és vöröshere kivonata a vitaminokkal a bőrstruktúra felépítő folyamatokat támogatja. Diszkrét illatát a természetes illóolajok adják. A gyógynövények kivonatai a növényi glicerinnel és a hyaluronsavval együtt elősegítik a fiatalosan üde, hidratált bőrállapot kialakulását.