Nem vagyok már tini, mégis pattanások éktelenkednek az arcomon. egyszerű tippek a szebb bőrért


A pattanások arcon való megjelenése általában pubertáskorban kezdődik, amikor a faggyúmirigyek, a bőr olajtermelő mirigyei aktiválódnak, de az élet bármely szakaszában előfordulhatnak, ideértve a felnőttkort is. A pattanások általában azokon a területeken alakulnak ki a bőrben, ahol több faggyúmirigy helyezkedik el, beleértve az arcot, a mellkast, a karokat és a hátat. Számos tényező játszik szerepet a pattanások kialakulásában, beleértve a genetikát, a környezeti hatásokat, a gyulladásokat, a fokozott faggyútermelést, a nemi hormonok egyensúlyhiányát, a baktériumokat és a felesleges elhalt hámsejteket, amelyek eltömítik a szőrtüszőket.

A felnőttkori pattanásos, aknés bőr megfelelő otthoni kezelése, alapját képezi a szép, tiszta bőr meglétének:

Gyengéd tisztítószert (SLS és SLES mentes) használjon az arcbőre tisztításakor, olyat, mely a bőrt védő gátat nem sérti meg! Amely hatékony, ámde gyengéd a bőrrel. Amely rugalmassá, és nem kényelmetlenül húzódóvá teszi a bőrt. A gyengéd micellás víz is finoman bánik a bőrrel, de feltétlenül mossunk le vízzel az arcunkról! Arctisztításkor és a bőrápolás kapcsán figyelembe kell venni az idősödő bőr egyedi igényeit is!

Az arcbőr elöregedett hámrétegének eltávolítása, a pórusok tisztántartásának, és a kozmetikumok hatóanyagainak jobb felszívódása érdekében alkalmazott hámlasztószert, azaz peelinget, ne használja heti 1 alkalomnál többször! Különösen, ha a 20 -as vagy a 30-as évei elején jár. És akkor is csak olyanokat, melyek enzimeket, gyümölcssavakat, szalicilsavat tartalmaznak, amelyek fizikai ráhatás nélkül távolítják el az elhalt legfelső hámsejteket. Kivéve, ha nem szalicilsav-származék érzékeny!

Pont ezért kell kerülni az arcbőr szempontjából durva mechanikai összetevőket tartalmazó készítményeket, peelingeket (például durva őrlésű cukrot, sót, barackmagot felölelőket), mert ezek apró sérüléseket okoznak a bőrben, és tovább irritálják, az érzékeny, pattanásokra hajlamos bőrt.

Ha a bőrén fájdalmas, nagy gyulladásos pattanások láthatók, kerülje az otthoni peelingezést, hogy a bőre megfelelően meggyógyuljon, mivel minden komolyabb hámlasztás valóban terjesztheti is a gyulladást. Ilyen esetekben célszerű felkeresni bio kozmetikusát a szakszerű bőrápolás érdekében!

A felnőttkori mitesszeres, pattanásos bőr tisztán tartásában nyújtanak hathatós segítséget az alábbi, BIOLA cégünk által fejlesztett és gyártott natúrkozmetikumaink.


NATURISSIMO – GYÓGYNÖVÉNYES ARCÁPOLÓ PARADICSOMOS GÉL

Különleges „age control” hidratáló gél kevert és zsíros bőrtípusra.
A gyógynövények hatóanyagainak és a biotin, folsav vitaminoknak a bőr zsiradékanyag termelésének regulációjának normalizálásában van szerepe. Fitoterápiás balzsam, amelyben a bőr tonizálását támogató és az antioxidáns hatóanyagairól ismert gyógynövények kivonatai segítik a bőr megóvását a környezeti ártalmaktól. Komedogén viaszokat nem tartalmaz! A terhesség ideje alatt az állon jelentkező bőrproblémákat is megnyugtatja, ezért nagyon közkedvelt a középkorú szeborreás bőrű hölgyek körében is.


Tágpórusú, kevert valamint kissé víz- és zsírhiányos bőrtípusra. A kevert, víz- és zsírhiányos, érzékeny bőr tisztítására különlegesen alkalmas arctej. A szőlő hajtásvég flavonoidjai és a kardamom illóolaja, valamint a galagonya termésének kivonata a tág pórusú, kevert bőr tonizálását is támogatja.


Az olajos szeborreás és kevert bőr bőrápoló arctisztítására és sminkeltávolítására ajánljuk. Maradéktalanul eltávolítja a bőrről az arcfestéket, miközen a mattító és bőrtömörítő hatásáról ismert alpesi füzike kivonata elősegíti bőre szépülését. A hidratációt támogató aloe juice és édesgyökér kivonatot is tartalmaz. Az ún. könnyű olajos fázisban lévő tamanu olaja is támogatja a bőr vízmegtartó képességét. A bio rózsavíz és az aranyvessző kivonata elősegíti a tonizált üde bőrállapot kialakulását.


Zsíros és kevert bőrtípusra ajánlott 2 in 1 natúrkozmetikum. A termékben lévő szalicilsav a bőrfelszín elöregedett rétegének eltávolítását segíti, mélyen megtisztítva a pórusokat. A B3-, és az E-vitaminok, a petrezselyem, a menta, a tyúkhúr, az uborka, valamint a sárgarépa kivonataiban lévő vitaminok, nyomelemek, és egyéb értékes bőrtápláló bioaktív hatóanyagok a bőr szépítését, regenerálódását támogatják. Szalicilsav-származékokra nem érzékeny bőrűeknek ajánljuk.