Mit okozhat a napsugárzás fényvédelem nélkül?

A leégés


Ki ne szeretne kellemes perceket a szabadban tölteni, jó érzéssel feltöltekezni a napfényben? Viszont a túl sok igencsak árthat a bőrünknek, végső soron az egészségünknek.

A leégés oka a nap UV – B sugarainak hatásában keresendő, amely károsítja a bőrt és az úgynevezett napégést okozza. Idővel ezek ráncokhoz, sötét foltokhoz és más komolyabb bőrproblémákhoz vezethetnek. Az eredmény: évekkel öregebbnek mutatkozik a bőr a valós koránál. A kutatások is azt igazolják, hogy az UV sugárzásoknak való kitettség okozza főként, kb. 80 %-ban a bőrünk öregedését.

Sajnos, mire a bőr kipirul és fájdalmassá válik a sok napsütés hatására, a legtöbb kár már megtörténik. Napégéskor a bőr sejtjeiben megsérül az örökítőanyag, a DNS. Idővel ezek a sérülések összeadódnak, és látható fizikai változásokhoz vezetnek, ráncok és akár bőrrák formájában. Ebből fakadóan fontos, hogy megelőzzük a leégést, már gyerekkortól kezdve!

Ezért viseljen széles spektrumú, minél magasabb SPF faktorú bio fényvédő krémet a bőrén és amennyiben hosszabb időt tölt a szabadban, gyakorta ismételje meg a krém felkenését, még árnyékban is!


A BIOLA saját fejlesztésű és gyártású fényvédő bio kozmetikumai védik bőrét a nap ezen típusú káros sugaraitól is, hogy a napon való tartózkodás szabályainak megtartása mellett bőre sugárzóan egészséges és szép maradjon. Nem csak az ásványi pigmentszemcsék (nagyobbak 100 nm-nél!), hanem a bőrregenerációt elősegítő gyógynövénykivonatok is jótékonyak a bőrünkre!


BIOLA: BÍBOR KASVIRÁG FÉNYVÉDŐ KRÉM - SPF25


Közepes SPF25 UV - A fényvédelemmel rendelkező, közepesen vízálló fényvédő krém. A bőr természetes védekezőképességét és a szabadgyököktől való védelmét biztosítják aktív hatóanyagai. Bőrgyógyászatilag tesztelt.


BIOLA: HOMKTÖVIS FÉNYVÉDŐ KRÉM - SPF 50


Bőrgyógyászatilag tesztelt! A kisgyermekekre is ajánljuk! Fürdőzéshez nagyon erős fényvédő hatású napozókrém, mely testre és az arcápoló krém fölé is használható. A napfény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatok mérséklését támogató antioxidánsokat és bőrápoló hatóanyagokat, bőrtápláló növényi olajokat tartalmazó krém. Fényérzékeny bőrre, vagy erős peelingezést követően is nagyon erős védelmet jelent. Nem vízálló, lemosódhat az úszáskor, ezért ezután meg kell újítani a bőrfelületen!