Az egészségeset támogatóbb fényvédőket keresed, hogy a legjobb választást hozhasd meg magad és a családod számára? Jó helyen jársz!


A fényvédő termékek nemzetközi piacának elemzése szerint a természetes, és az organikus/ ökológiai termékek dominálnak ezen a nyáron a napozás során! Ez már a többedik év, amikor sosem látott kánikula tombol Magyarországon is, s mivel a fogyasztók már tisztában vannak a hagyományos fényvédő vegyszerek bőrre gyakorolt hatásával, egyre tudatosabb vásárlókká válnak. Te is meghoztad ezt a döntést? Idén szeretnél egészségtudatosan választani? Segítünk neked, olvass tovább!Kémiai és fizikai fényvédők közül választhatunk, vagy tudatosan használhatjuk mindkettőt!


A kémiai naptejek olyan aktív összetevőket tartalmaznak, mint az oxibenzon, az oktinoxát és az avobenzon. Amikor ezeket a vegyi anyagokat a bőrbe dörzsöljük, elnyelik a nap UV-sugarát, így megakadályozzák a napsugárzás okozta elsődleges leégési károkat. Míg a fizikai fényvédők olyan ásványi pigment fényvédő anyagokat tartalmaznak, mint a cink-oxid vagy a titán-dioxid. A BIOLA fényvédői nem tartalmaznak paraffin olajat, paraffin viaszokat, szintetikus fényvédő- és illatanyagokat. Termékeink csak a bio kozmetikai termékekben megengedett konzerválóanyagokkal készülnek. Az egyik legkeresettebb nyári termékünk a bőrgyógyászatilag tesztelt Homoktövis fényvédőkrém, ami  bőrtápláló bioaktív hatóanyagokkal készült, és SPF50+ (UVA) fényvédelmet biztosít. Hófehér bőrű felhasználóink és a kisgyerekesek egyenesen imádják! 

Míg a fizikai fényvédők fizikai akadályként működnek a bőr és a nap között, mint a póló, a hosszú ujjú nyári ruhák, a napernyő, a szalmakalapok, vagy egy siltes sapka az arc fölött. Ez azonban a kánikula időszakban kevés védelem! A legoptimálisabb melléjük naptejet választani, ami mentes a bőr anyagcseréjét terhelő konzerválószerektől, paraffinolajtól, parabéntől is, és nem terhelik be a testünket felesleges méregtelenítési tevékenységekkel. 

A fényvédő termékek használatának előnyei is vannak, mint például a ráncok pillanatnyi megelőzése és a bőr lassúbb öregedése. Ennek megfelelően a bőr öregedést lassító természetes fényvédő krémek iránti kereslet nálunk is növekszik. A Bíborkasvirág fényvédő krémünk antioxidánsokat és bőrregenerációt elősegítő hatóanyagokat is tartalmaz a 40+os vásárlóink örömére.


Hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbb természetes naptejet?


Összegyűjtöttük neked a legfontosabb szempontokat az egészséged oldaláról! Így talán jobban megértődik az árérték arány, amikor választasz, s könnyebben adsz ki magasabb összeget is, valóban jó minőségű bőrbarát biotermékekre.


1. Válassz megfelelő faktort és azt valóban kend is fel!

A legtöbb ember vagy túl alacsony faktorú krémet választ, mert azt hiszik, hogy a magas mellett egyáltalán nem fognak lebarnulni, míg mások túlzottan magasat kennek fel, amitől csak túl lassan barnulunk. A kulcs az, hogy a fényvédőt a bőrödnek megfelelő módon válaszd ki, ne akarj ezen se spórolni, se félvállról venni a döntést, majd elég vastagon kend fel, hogy elérd a teljes SPF értékét. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb ember az ajánlott mennyiségnek csak a felét-negyedét alkalmazza, s azt hiszik, hogy így a tényleges SPF alacsonyabb a hirdetettnél, miközben rosszul használják a termékeket. Sőt, ha a meteorológiai előrejelzés során erős UV sugárzást írnak, lehet, hogy fele-harmada időt tölthetünk kinn, mint amit az SPF alapján terveznénk!


2. A széles spektrumú és a megfelelő minőségű védelem nem alku tárgya!

Egy jó formula blokkolja az UVA (gondolj a bőr öregedésre) és az UVB (gondolj a leégésre) sugarakat, miközben természetes hatóanyagok napozás közben is táplálják a bőrödet. Igen, a napozószerek nem olcsóak, azonban nem éri meg ezen vacillálni, mert az égés és öregedés káros folyamatok. Ezek nem élvezeti termékek, érdemes úgy gondolni rájuk, hogy szükségesek és értünk vannak. S ami szükséges azt egyszerűen adjuk meg magunknak a lehető legjobb minőségben, mert az egészségünk a tét! A bőrvédő flavonoidokban és más antioxidánsokban gazdag bio fényvédők igazi védőpajzs a bőröd részére!


3. A megfelelő fényvédelem sokkal több, mint a fényvédő krém alkalmazása!

A bőr a tested legnagyobb szerve, ami megvéd téged a környezeti ártalmaktól, ezért olykor neked is védened kell "őt" a környezettől. Nyáron megemelkednek ezek a külső kockázatok, s ilyenkor együttműködni érdemes a testünkkel, nem pedig elvárni tőle, hogy rossz minőségű szerek mellett is maximálisan támogasson. Ezért a napfényvédelem az egészségtudatosság fontos alappillére. Ne csak levedd a polcról a legolcsóbb terméket, hanem ismerkedj meg azzal, amit tartalmaz. Olvass róla, és tanulj magadról. Ezeken túl hidratálj egész nyáron, igyál a testsúlyodnak megfelelő mennyiségű folyadékot. Nyaraláskor védd az arcodat széles karimájú kalappal, hosszú ujjú ruhákkal, főleg, ha kirándulni fogsz déli időszakban. Öltözz a napvédelemre tekintettel június közepétől szeptember elejéig, és ha lehetséges, vigyél magaddal hordozható árnyékolót, például napernyőt. A műtéti hegeket mindig védd a naptól, ha nem tudod ruhával, akkor oda bőségesen és gyakran alkalmazz 30-as vagy magasabb SPF-értékű fényvédőt.


4. Napozás előtt és után is szentelj figyelmet a bőrödnek! 

Nagyon fontos, hogy a hidratálást már a napozás előtt kezdjük meg. Induljon a bőrápolás valamilyen mindennap is használt testápolóval, majd pár perc eltelte után vigyük fel a megfelelően kiválasztott, bőrtípusunkhoz illő fényvédőt. Hagyjuk felszívódni, majd ahogy telnek az órák, pótoljuk újrakenéssel, ha szükséges. Napozás után, ha lezuhanyoztunk és szárazra töröltük a testünket, ápoljuk magunkat napozás utáni balzsammal, ami nyugtató és regeneráló hatású. Vagy a még komplexebb Bio Kandilla napozás utáni time defence testápolóval kényeztessük magunkat lefekvés előtt. 


Fontos, hogy ne csak magára a napozási rituáléra szánjunk figyelmet, mert a bőr felkészítése, és a napvégén a lenyugtatása ugyanolyan lényeges része a kellő napozáskultúrának. Ha még mindig bizonytalan lennél a választásban, keress meg minket az elérhetőségeink egyikén, és terméktanácsadóink segíteni fognak, mert a nyarat mi kiemelten komolyan vesszük, és neked is bármikor segítünk ebben!