Fiatalosabb külső, vonzó megjelenés - sminkelési trükkök, praktikák I.

Másképpen érzi magát a bőrében, mint évekkel ezelőtt? Észrevette, hogy a bőre szárazabb és kevésbé rugalmas, mint korábban? Arcbőrét vékonyabbnak, itt-ott megereszkedettebbnek véli? Ráncokat, öregségi foltokat, különféle apró bőrnövedékeket fedezett fel magán?  Bizony ezek mind, az elkerülhetetlen öregedéssel kapcsolatosak. Azonfelül, hogy megfelelő természetes bőrápolással, évekkel elodázhatjuk korunk bőrön való kifejeződését, különféle sminkelési trükkökkel, praktikákkal éveket fiatalíthatunk magunkon. Az alábbi ötleteink segíthetnek Önnek e tekintetben.


Sose tegyen fel alapozót a bőrre közvetlenül, előtte mindenképpen használjon természetes összetételű hidratáló arckrémet és szemkörnyékápolót! Ennek hiányában a festék beül a ráncokba, barázdákba, kiemelve azokat, amivel éppen az ellenkezőt érjük el. Vagyis ahelyett, hogy a finom vonalakat elrejtenénk, éppen jobban láthatóvá tesszük, öregbítve magunkat.


A szemsmink alkalmazása meglehetős pontosságot igényel. Viszont sajnos a látás az életkor előrehaladtával romlik. Így, ha nem látjuk mit csinálunk pontosan, akkor előfordulhat, hogy nem a megfelelő eredményt érjük el és akár a nevetségesség látszatát is kelthetjük. Több festéket teszünk fel, nem a megfelelő helyre, görbe vonalakat húzunk. A megoldás, szerezzünk be magunknak egy jó kozmetikai nagyítótükröt!


Ahogy öregszünk, a szemhéjaink hajlamosak petyhüdtté válni, ezért a cél az, hogy a szemhéj helyett magára a szemre helyezzük a hangsúlyt. Ebben az esetben szemceruza a kulcs. Vigyük fel a festéket vékony csíkokkal azon a vonal mentén, ahol a szempillák kezdődnek, felül és alul. Ez megnöveli a szem formáját és megteremti a vastagabb szempillák illúzióját. A szemhéjfesték felhordásakor használjunk lágy árnyalatokat és könnyű érintést. A fekete szemceruzát felejtsük el, szürke, barna, lila színekkel rukkoljon elő.

A természetes eredetű anti-ageing hatóanyagokat tartalmazó BIOLA szemkörnyékápolóinkkal és arckrémeinkkel gyönyörű alapot biztosíthat a szép, fiatalító hatású sminkjének.


Érzékeny szemkörnyékre, a smink alá is kiválóan alkalmas, gyorsan felszívódó, hidratáló és a bőrt tápanyagokkal feltöltő szemránckrém. A harmincas éveinktől a víz- és zsírhiányos bőrre már érdemes tápanyagokban gazdag bio szemkörnyékápolót használni! A gránátalmamag és jojoba olajok, a hialuronsav, valamint az értékes hibiszkusz kivonat támogatják a kisimultabb szemkörnyék állapot kialakulását.


A könnyen felszívódó értékes bőrtápláló olajok segítik a bőrhám lipid anyagcseréjét, ezáltal a bársonyos, selymes bőr kialakulását támogatja. A ligetszépe, a tigrisfű és a zöldtea kivonata az antioxidáns komponensekkel, valamint a csucsóka sejtregenerációt támogató kivonata a fiatalosan üde és feszes bőr kialakulását segíti az anti-ageing bőrápolás során. A tartós hidratációt és a kisimult bőrállapot kialakulását segíti a hialuronsav, az aloe, a növényi glicerin, valamint a retinyl-palmitát és a multivitamin komplex.


Gyorsan felszívódó arckrém, amely a bőr rugalmasságát és hidratáltságát tartósan javító bioaktív, az újrastruktúrálódást támogató növényi kivonatokkal készül. Értékes bőrtápláló olajokat és ráncfeltöltő hatású hialuronsavat is tartalmaz. Az antioxidáns erőről gondoskodnak a C- és az E vitamin, a zöld tea, a goji bogyó, a bíbor kasvirág, a hibiszkusz és a koreai ginseng kivonatai.