Férfiaknak kendőzetlenül a borotválkozásról II.

A borotválkozás egyszerűnek tűnik, amit azonban, ha rosszul csinálunk bizony fájdalmas élmény is lehet, vágásokkal, benőtt szőrszálakkal és ráncokkal tarkítva a negyvenes éveinkre.
A borotválkozás előtti arcmosás, a már említetteken túl eltávolítja a bőrről a felesleges zsiradékot és az elhalt hámsejteket is, amelyek eltömíthetik a borotvapengéket. A meleg víz ezeken felül megnedvesíti az arcszőrzetet, így az lágyabbá és könnyebben vághatóvá válik. A borotválkozás előtti zuhanyozás nagyszerű előkészítési mód, ráadásul a meleg vízből származó gőz megnyitja a pórusokat. Ha ez nem lehetséges, próbálkozzon a borbélyok trükkjével és tegyen néhány percig meleg, nedves törülközőt az arcára.

Kerülje a borotválkozási termékek száraz arcra történő felvitelét, mert ezzel úgynevezett borotvaégés és „kipattogzott” bőr érhető el, ami kellemetlen is és szép látványnak sem nevezhető. Érdemes élni a profik egyik aduászával, nevezetesen a borotválkozópamaccsal. Először is, segít egyenletesen elosztani a krémet az arcszőrzeten, másrészt felemeli őket, megkönnyítve a minél precízebb vágást, borotválkozást. Másodszor, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és a hámló bőrt, ami csökkenti az irritációt. Végül, a kezek használatához képest az ecset segít gazdag, olyan krémes habot létrehozni, amely a lehető legközelebb van a bőrhöz, jobb kenést biztosítva.

Amennyiben mindennap borotválkozik, általános szabályként elmondható, hogy öt-tíz borotválkozás után cseréljen a pengét, figyelembe véve a szőrzet keménységét és a használt borotva típusát.

A férfiaknak készülő borotválkozó szereink közül minden bizonnyal Ön is megtalálja a kedvére valót, különféle illatokban és állagban, a tökéletes borotválkozás és az ápolt bőrfelület elérése érdekében!


Bőr- és szőrpuhító, bőrregenerációt támogató hatóanyagokat tartalmazó, cukortenzidekkel készülő, borotválkozást könnyítő gél. Biodinamikus gazdálkodásból, Demeter minősítésből származó összetevőkkel, mint amilyen a bőr hidratációját támogató uborkalé és a bőrt rugalmasító sárgarépalé. A cédrus, ciprus, eukaliptusz illóolajaival, valamint a bőrregenerációt támogató centella (ázsiai gázlófű), útifű és édesgyökér kivonataival, nagyszerűen megelőzi az egyébként borotválkozásnál gyakori bőrirritációs problémák kialakulását.


Bőrkímélő glükozidos tenzidekkel készülő borotvahab, mely pumpás, hajtógáz nélküli habképzéssel megfelelően puhítja a szőrszálakat. A menta-, az eukaliptusz és a vetiver illóolajai, valamint a mentol segítik a higiénikus bőrállapot fenntartását és az üde bőrérzet kialakulását. A gyulladáscsökkentő hatásáról ismert kamilla és körömvirág kivonata, valamint a tamanu olaja, továbbá az E-vitamin támogatja a bőrregenerációt. Még az érzékeny bőrű férfiak is örömmel borotválkozhatnak vele, mert megelőzi a borotválkozáskor oly gyakori égető érzést és bőrirritációs problémákat is!


Bármely bőrtípusra alkalmas, bőrkímélő glükozidos tenzidekkel készülő borotvahab, mely pumpás, hajtógáz nélküli habképzéssel megfelelően puhítja a szőrszálakat. A növényi illóolajokból készült parfüm, valamint a mentol segítik a higiénikus bőrállapot fenntartását és az üde bőrérzet kialakulását. A gyulladáscsökkentő hatásáról ismert kamilla és körömvirág kivonata, valamint a citromverbéna-, bíborkasvirág-, és aranyvesszőfű kivonta, és a tamanu olaja, továbbá a B5- és E-vitamin támogatják a bőrregenerációt! Így a legérzékenyebb bőrű férfiak részére ez a BIOLA cég specialistája a borotválkozáshoz!