DEZODORÁLÁS VAGY IZZADÁSGÁTLÁS?


Vajon felmerül e Önökben, hogy amikor a testszag kialakulása elleni védelem érdekében terméket választanak, vajon azzal az egészségükre milyen hatást gyakorolnak? De mi is okozza a kellemetlen szagok kialakulását? 

A tulajdonképpen szagtalan, vízszerű verejtéket a bőrünkön található baktériumok kezdik el bontani kellemetlen szagok keletkezése kíséretében.

 Az izzadásgátlók alkalmazása esetén a verejtékmirigyek kivezető csöveinek szűkülése idézi elő a kívánt izzadásmentességet, az alumíniumsók, pl. alumínium-kloridnak a termékbe illesztésével. Igaz, hogy a táplálkozás révén nagyobb mértékben juthat be a szervezetünkbe az alumínium, (plane, ha nem figyelünk erre tudatosan), mint az izzadásgátlókból, de a hatások összeadódnak.


Figyelemreméltó, hogy az alumínium bizonyos esetekben képes a szövetekben felhalmozódni és olyan betegségek kialakulásához hozzájárulni, mit a demencia (időskor elbutulás) és az emlőrák.

 Óvakodjunk az alufóliában történő sütéstől és tárolástól is, főleg, ha azok sót és savas elemeket tartalmaznak, mert azok kioldják belőle az alumíniumot! A túl erős izzadásgátlás élettanilag előnytelen a szervezetünk számára!

A dezodoroknak nincs izzadásgátló hatásuk, hanem a hónaljárokban a bőr kémhatását változtatják meg vagy más hatóanyagokkal gátolják meg a bőrfelületen lévő baktériumok fehérjebontó, szagtermelő működését. A csökkenő a pH a baktériumok aktivitását, szaporodását mérsékli, fékezve ezzel a zavaró testszag kialakulását. Bár sűrűbben kell őket alkalmazni, mégis megéri, mert nem gátolják szervezetünk egészséges működését!


BIOLA dezodoraink a természetes szagtalanítás legjobb alternatíváit nyújtják Önnek.


NATURISSIMO – CIPRUS KRÉMDEZODOR

Üde, dezodorált bőrérzetet elősegítő, izzadást mérséklő krémdezodor. A teafa-, eukaliptusz illóolajok és a menthol-, segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását. Az érzékeny bőrfelület ápolásához hozzájárul a körömvirág kivonata, az allantoin, panthenol, az E-vitamin és a shea vaj.


NATURISSIMO - HAMAMELISZ DEZODOR

A teafa, a citromfű, a citrom és az eukaliptusz illóolajával és a varázsmogyoró virágvizével készülő, alumíniumsóktól mentes, izzadmányt mérséklő, hűsítő testpermet.  Az allantoin valamint az orvosi zsálya illóolaja támogatja a hámregenerációt.


BIO SZANTÁLFA & TAMANU KRÉMDEZODOR

Üde, dezodorált bőrérzetet elősegítő, izzadást mérséklő roll-on krémdezodor. A szantálfa illóolaja és a mentol segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását. Az érzékeny bőrfelület ápolásához hozzájárul a körömvirág és orvosi zsálya kivonata, a tamanu olaja és a shea vaj.