TUDNIVALÓK A FÉNYVÉDŐ KRÉMEK HASZNÁLATÁRÓL


Amennyiben szeretnének gondtalan időt tölteni a Nap alatt, kedvenc szabadidős tevékenységük végzése közben, nem árt, ha az alábbi dolgokra figyelmet fordítanak!

Rendkívül fontos, hogy széles hatásspektrumú fényvédő terméket válasszunk, amely a védelmet nyújt mind az UVA, mind az UVB sugarak ellen. A BIOLA napvédő készítményekben használt fizikai, szervetlen alkotóelemek, mint a titán-dioxid és a cink-oxid (nem nano méretűek) maximálisan megfelelnek eme követelményeknek.

A fényvédők hatásosságát befolyásolja a Nap intenzitása, a tevékenység, amelyet a napon töltünk, illetve maga a bőrünk, mely mindenkinek egyedi, mindenkinél kicsit másként reagál az ultraibolya sugaraknak való kitettségre. Ennek okán fordul elő az, hogy ami egyikünknél elegendő, másnál többet kell belőle használnia a kellő hatás eléréséhez.


Ne felejtsük el bekenni az összes napfénynek kitett bőrfelületet, mint a fül, a nyak, kéz- és lábfej a teljes körű védelem érdekében. Különösen, ha hosszabb időt tervezünk a Nap alatt eltölteni.

Használjunk eleget! A fényvédő krémek alkalmazásának egyik legnagyobb hibája az, ha keveset viszünk fel belőle a bőrünkre.

Ne feledjük, nincs az a fényvédő, amely blokkolja az UV sugarak 100%-át, emiatt időnként ismételjük meg használatukat!


Vízálló fényvédőt vigyen fel a bőrére, amennyiben úszni, fürdőzni készül, illetve igaz ez a melegben végzett aktív sportolásra is, mint a futás, a kerékpározás. Ez utóbbit az indokolja, hogy az intenzív mozgás hatására a víz az izzadságon keresztül távozik a szervezetünkből, vagyis egy idő után „lemosódik” a fényvédelem.

Az ultraviola sugarak elleni készítményt napozás, napra való kimenetel előtt kenjük fel, ne a napon! Bár a fizikai fényszűrők azonnali védelmet biztosítanak, inkább legyünk óvatosak! Ne időzzünk hosszasan a napfényben megfelelő védelem nélkül!


Minden esetben ellenőrizzük a kozmetikumunkon a lejárati időt, hiszen pl. a paraffinolajos, kémiai fényvédőket igen előnytelen a szavatossági idő lejártát követően a bőrre kenni!


Napozáshoz kis mértékben szokott bőrre használható, erős fényvédő hatású termék, mely testre és arcra is használható az arcápoló krém fölé. A fény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatoktól történő védelmet támogató antioxidánsokat tartalmazó krém.


Bőrgyógyászatilag tesztelt nagyon erős fényvédelmet biztosító krém, amely bőrtápláló bioaktív gyógynövény hatóanyagokkal készül, mely testre és az arcápoló krém fölé is használható. A napfény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatok mérséklését támogató antioxidánsokat és bőrápoló hatóanyagokat, bőrtápláló növényi olajokat tartalmazó krém. Fényérzékeny bőrre, vagy erős peelingezést követően is nagyon erős védelmet jelent, de még emelett is lehet óvatosan, kis mértékben barnulni!