TERMÉSZETES SZÁJ ÉS FOGÁPOLÁS BABAKORTÓL KISGYERMEKKORIG

 

 Amint arról már olvashattak korábbi blogjainkban, a helyes száj és fogápolás elkezdésének, szinte az első pillanatoktól fogva óriási jelentősége van, hatással a felnőttkori fogazatunkra.

Érdemes még az első fogacskák megjelenése előtt elkezdeni, a szoptatást követően egy nedves, kifejezetten csak erre a célra használandó, puha pamutkendővel gyengéden kitörölni az apróság szájacskáját. 

Amikor megjelennek az első tejfogak, úgy 4-6 hónapos korban, szerezzünk be babánk részére olyan pici kefét, amit az ujjunkra húzva finoman vízzel benedvesítve tisztogathatjuk a csöpp fogakat. Hagyjuk rágcsálni a csecsemőt, hadd ismerkedjen a fogkeféjével!

Amikor már több tejfog is előbukkant az ínyből elkezdhetjük a kifejezetten babáknak tervezett apró fejű extra puha fogkefe használatát. Válasszuk az igazán pici fejű fogkeféket, melyekkel biztonságosan elérhetőek a hátsó fogak is. Erre a babák fogazatának fejlettségétől függően 7-10 hónapos korban keríthetünk sort. Nyugodtan adjuk a baba kezébe, de mi magunk tisztogassuk az ínytől a fogszél felé a fogacskákat.

Szoktassuk rendszerességre a picurkákat, ami a fogmosást illeti. Később nagyon meghálálják majd a fogak a gondos odafigyelést! A fogkefék cseréjére kéthavonta mindenképpen kerítsünk sort! Édességevés, főétkezések után mindenképpen tisztítsuk meg a baba fogait!


A BIOLA gyermekeknek fejlesztett termékei a természetesség és az egészségvédelem mellett, a jó ízzel kedvet is kerekítenek a jókedvű fogápolásra.


NATURAL SKIN CARE FOR KIDS – SÁRGABARACK – NARANCS FOGÁPOLÓ GÉL


Kamilla, sárgabarack kivonatokkal, édesnarancs illóolajjal, grapefruit magolajjal. Tejfogakkal rendelkező kisgyermekek részére különösen ajánljuk a szájnyálkahártya és fogak megfelelő szájhigiénés állapotát és tisztítását elősegítő, kíméletes hatóanyagokkal készült fogápoló gélt. S.L.S.-és triclosan mentes fogínyápoló.


BIOLA – HERBAL FOGÁPOLÓ GÉL


A grapefruit illóolaja és a citromfű kivonata a megfelelő szájhigiéniás állapotot, üde leheletet biztosítja gyermeke számára. A bíbor kasvirág, a kamilla kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti.