Nem ellentmondásos ez egy kicsit? Tehetik fel jogosan a kérdést.


Ahhoz, hogy világossá váljon, miért nem rejlik benne ellentét, meg kell különböztetnünk dehidratált, vízhiányos bőrt és alipikus, azaz zsírhiányos bőrt, a szárazság okának megítélésében.

A fiatal bőr esetében felszíni vízhiányról beszélhetünk még csak természetesen, ami az amúgy zsíros bőr esetén is okozat kellemetlen, feszülő érzetet és, korpázóan hámló bőrképet. Mindez a felhámot alkotó vázfehérjének, a keratinnak a nem megfelelő hidratáltságával áll összefüggésben. A fiatal bőrök ezért inkább könnyű géleket szeretik a krémekkel szemben, melyek nem nehezítik el, viszont kellő mértékű nedvességgel látják el a felhámot. Azon kívül a jó arcápoló gél természetes hatóanyagai a faggyú és a szarutermelés, valamint a szeborrea képződés normalizálását is szem előtt tartják. Különösen előnyös, ha még gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is tartalmaznak, mint pl. a kamilla vagy a kakukkfű kivonatok.


A BIOLA természetesen a fiatalabb korosztályra is gondolt, amikor megalkotta az alábbi arcápoló natúrkozmetikumokat, az ápolt és egészséges bőrkép megtartása érdekében:


NATURISSIMO– TINI GÉL

A felhasznált kakukkfű és oregano gyógynövények illóolajai segítik a megfelelő bőrhigiénés állapot kialakulását. A pattanásos, mitesszeres bőr ápolására alkalmas gél, mely tartalmaz H- és E-vitaminokat a faggyúmirigyek működésének szabályozásához.


NATURISSIMO –SZÁZSZORSZÉP NAPPALI ARCÁPOLÓ GÉL

A kevert és a szeboreás bőr hidratálására, ápolására és faggyúmirigy működésének normalizálását és pórusainak összehúzódását segítő, mattító hatóanyagokkal készülő zsírmentes gél. A Barosma betulina és a homoktövis kivonatának hatóanyagaival, a biotin és A-vitaminok, valamint az aloe kellemesen tónusos, harmonikus bőrállapot kialakulását segíti.