Dezodor, ami szeret téged!

 Dr. Gyovai Viola ajánlásával


Nem nehéz választás, csak lépj ki a rutinból. Lehetsz egészséges és illatos egyszerre, ha változtatsz a gondolkodásodon. Az izzadás a kiválasztás segítése, a méreganyagok távozása, a test hűtése, a másik nem célba vétele, persze ez utóbbi a hormonok titkos üzenetével. Merthogy így kiszagolható a termékenység. Így könnyebben rád talál a párod, ha hagyod!


Nem mehetünk biztosra

Meglepődnék, ha bármi is kiszagolható lenne, annyi illatféleség burkán át, amit egy sima hétköznapi reggelen magunkra kenünk. Ami a dezodort illeti, nem mehetünk biztosra. Mert a természet ellen nem dolgozhatunk hosszú távon ilyen erővel. Azok az anyagok, amik képesek ilyen hatást kiváltani, nem biztos, hogy az élettel hosszú távon összeegyeztethetők. Az izzadás természetes folyamatára szüksége van a testnek, fontos, hogy a hőháztartás egyensúlyát és a szívünket is tiszteletben tartsuk! Óvatlanok vagyunk tehát, ha automatikusan választunk dezodorokat, melyek meggátolják az izzadás és ezzel a kiválasztás folyamatát, és semlegesítik az izzadás nyomán keletkező szagokat. Csak hogy az illat maradjon illat, egész nap. A dezodorálás megoldható az izzadás egészséget terhelő, túlzott blokkolása nélkül is!


Köss kompromisszumot!

Mit tehetünk hát, hogy egészségünk megmaradjon és illatunk is? Kössünk kompromisszumot. Toxikológiai, bőrgyógyászati cikkek és tanulmányok tudósítanak róla, hogy az alumíniumsókat tartalmazó dezodorok következtében szervezetünk immunválasza előnytelenül mérséklődik. Az alumíniumsók a hónalj területtől akár messzebb is eljutnak szervezetünkben a vérkeringés által. Felhalmozódhatnak az idegek myelinhüvelyében, mely az idegeket védő, lipidtartalmú védőhüvely, ez idegrendszeri zavarokhoz is vezethet. E mellett a mellrákkal, sőt az időskori demenciával is összefüggésbe hozták a megnövekedett jelenlétüket. A tanulmányokban foglaltak ugyan nem nyertek végső bizonyítást, de éppúgy az ellenkezőjük sem bizonyosodott be. Marad hát a józan belátás. 


Aktív élet, aktív válaszok

A kismamák és a rendszeresen sportolók különösen veszélybe kerülhetnek a túlzott izzadás mérsékléstől, dezodorálástól. Várandóság és szoptatás ideje alatt ugyanis gyorsabb a sejtosztódás, gyakoribbak a hibák, előfordulnak gyulladások – mindez nehezíti a helyes immunválaszok esélyét. A szervezet olykor nem képes időben felszámolni a hibás sejteket, gyulladt gócokat. Fokozott az igénybevétel sportoláskor is, amikor fokozódnak a kiválasztó funkciók, túlterhelődik a szív-érrendszer. Ilyenkor az izzadásgátlók túlzott hatása felborítja a szervezet természetes kiválasztó törekvéseit, és ez önmagában is túlterheli a szívet. 


Dezodor, ami szeret

Nem elég, ha Te szereted. Neki is szeretnie kell téged, tartsuk tiszteletben a testünk harmóniáját!

1. A drasztikus hatás olykor drasztikus összetevőkkel társul. Aki szeretne megválni az alumíniumsókat és triklozánt tartalmazó izzadásblokkolóktól, annak a natúr dezodorokra való áttérés kellemes meglepetésekkel teli, és az egészséget kímélő alternatíva lehet. 

2. Ne várjunk a natúr és bio dezodoroktól 24 órás hatást! Reálisan 4-6 órán át tudunk illatozni, majd egy kis felfrissülés, lehetőség szerinti mosdás, vagy áttörlés után meg kell ismételni használatukat. Aki kevésbé megterhelő fizikai munkát végez és nem fogyaszt feleslegesen sok húst, annak 8-10 órára is elegendő dezodorálna.

3. Tavaszi-őszi salaktalanító kúrával, alkalmanként léböjttel gondoskodhatunk egy sokkal üdébb testszagról. 

4. A natúr és bio dezodorok tiszteletben tartják testünk törekvéseit és természetes ritmusát. Tanuljuk meg használni őket!


BIO MANDARIN DEZODOR (66%+ DEMETER)NATURAL SPRAY 

A teafa, eukaliptusz, citromfű és citrom illóolaja segíti a higiénikus, dezodorált bőrállapot fenntartását. A yam gyökér, kamilla és az orvosi zsálya kivonata támogatja a bőrregenerációt. A legtermészetesebb dezodoráló megoldásunk!


BIO ORVOSI ZSÁLYÁS DEZODOR 

A teafa, eukaliptusz, citromfű és a menta illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását. Natural spray, így óvjuk az ózonpajzsot a felesleges spray hajtógázterheléstől!


BIO ZSÁLYA FRESH KRÉMDEZODOR 

A menta és a teafa illóolaja valamint a menthol segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását. 


Dr. Gyovai Viola

biológus, okl. biológus, az MTA kandidátusa,

a BIOLA Biokozmetikai Kft ügyvezető igazgatója