Az intim területek természetes támogatásra vágynak

 Miért kell az intim területeket különleges ápolásban és tisztításban részesíteni? Miért nem megfelelő a hagyományos szappan, vagy tusfürdő erre a célra? Sokan nem tudják a választ.

Az intim nyálkahártya sokkal érzékenyebb bármely fertőzésre, ami származhat a környezeti szennyeződésekből, nyíltvízi strandolásból, egyéb fürdőzésekből, idegen mosdóhasználatból, vagy partnerkapcsolati érintkezésből. A bőrünk pH-jától eltérően, védekezésképpen savasabb, tehát érdemes kerülni a lúgos szappanokat, de még a pH 5.5-es termékeket is, pláne ha SLS tartalmúak.


Gondolkodjunk egészségesen az intim területek ápolásáról!

1.      A legfontosabb, hogy az egészséges nyálkahártya érdekében kerüljük az SLS és SLES tartalmú termékek, tisztálkodó anyagok használatát. Ezek ugyan csodásan, erősen habzanak, ám a különösen érzékeny nyálkahártyára további irritáló hatást gyakorolhatnak.

2.      A természetes intim ápolásban széles hatásspektrumú, az érzékeny bőrterületekkel harmóniában lévő, természetes illóolajokat célszerű választanunk. Ezek - szemben a drasztikus hatással bíró antiszeptikus anyagokkal, mint a triklozán, vagy klórozott vegyületek – szintén hatásosak, ám harmonikusan támogatják az intim területek higiénés állapotát.

3.      A szintetikus származékokkal, klórozott termékekkel történő intim ápolás nagyon hatékony antiszeptikus eredményekkel kecsegtet, ám sokkal inkább a műtőben van a helyük, mint az intim testrészeken.

4.      Az erős fertőzések, felfázások, egészségügyi panaszok természetesen minden esetben orvosi kezelésre szorulnak.

5.      Az intim termékek feladata az intim testrészek védelme, a fertőzések megelőzése, az intim nyálkahártya megerősítése, nem a gyógyítása.

6.      Az SLS, főként, ha az intim termékben triclosan vegyülettel együtt van jelen, túl erős tenzid (felületaktív tisztító anyag), a nyálkahártya bőrszöveti sejtjeit védtelenné teheti. Rendszeres használata így erős átgondolást igényel!

7.      A hüvely normális esetben képes védeni saját nyálkahártyáját, egyensúlyban tudja tartani egészségét, ebbe a természetes folyamatba nem érdemes beavatkozni, csupán támogatni azt.

8.      Az intim területek különleges és fokozott védelme nem csupán a hölgyeket, hanem az urakat is érinti.


BIOLA INTIM MEGOLDÁSOK

BIOLA két megoldást kínál az intim területek természetes ápolására és védelmére.

·              ECHINACEA FRESH INTIM MOSAKODÓ HAB

·               TAMANU & TEAFAOLAJ INTIM MOSAKODÓ GÉL

Mindennapi használatra alkalmas intim ápoló termékek, DEOAKTÍV összetevői segítenek a kellemetlen szagok kialakulásának megelőzésében és segítenek megőrizni az intim területek egyensúlyát. A termékek dermatológiailag tesztelten nem irritatívak, így az érzékeny, külső intim területeken is biztonsággal alkalmazhatóak.


A termékek hippoallergén, természetes növényi illóolajokból származó, kellemes, diszkrét parfüm illatkombinációt tartalmaznak. Olyan gyógynövények kivonatait tartalmazzák – mint pl. bíbor kasvirág kivonat, - melyek támogatják az intim területek természetes immunitását, védekező képességét, az érzékeny nyálkahártya egészségét.


Gyulladáscsökkentő, nyálkahártya erősítő természetes kivonatokkal szorgalmazzák a természetes védelmet, miközben kíméletesen tisztítanak.

 

Az intim ápoló termékek használata rendszeresen ajánlott a fürdőket, wellness-medencéket, uszodákat, szabad vizeket látogató közönségnek, illetve partnerváltás esetén ugyancsak. Ilyen esetekben ugyanis nagyobb a fertőzés veszélye, melyet célszerű az intim termékek használatával megelőzni.

 

Az intim termékek nem csak hölgyek részére készülnek, bár ők kitettebbek a fertőzéseknek anatómiai adottságaik révén. Az urak esetében is fontos, hogy az intim testrészek számára speciális ápolást biztosítsunk a nyálkahártya természetes védekező erejének megtartásáért, illetve elősegítéséért.