Tudatos fényvédelem egész évben!


Amennyiben szeretnénk szépen öregedő bőrt magukénak tudni, elkerülhetetlen a Nap káros sugarainak hatását kiiktató krémek folyamatos napi használata, egész évben, évszaktól függetlenül. A napkárosodást vagyis a fényöregedést az ultraibolya sugárzás, az UV-A és az UV-B sugarak okozzák, melyek eltérő hullámhosszal rendelkeznek, ezáltal különböző mélységben hatolnak a bőrfelszín alá.

Fontos szem előtt tartani azt a tényt, hogy az UV-A sugaraknak nem akadály a felhőrétegen átjutni, csupán lassabban érik el a Föld felszínét.  Ahol aztán a bőr irharétegéig hatolva többek között, fokozzák a metalloproteinázok (fehérjéket lebontó enzimek) működését, ezzel előidézve a kollagén – és elasztin lebontását a kötőszövetben, végső soron serkentve a bőr öregedési folyamatait. Így gondoskodjunk felhős időben is kültakarónk megfelelő védelméről, ne csak ragyogó napsütésben!Ugyanakkor ne feledkezzünk meg napfénynek az egészségünkre tett számos pozitív hatásairól, mint például a jó közérzet kialakításáért felelős endorfinok termelésről, vagy akár az értágulást okozó nitrogén-monoxid bőrben való felszabadításáról, amely javítja a vérkeringést és vérnyomáscsökkentő szerepet is betölt. Ezen kívül biológiai óránkat is a napfény befolyásolja.

Földrajzi szélességtől, hónaptól, napszaktól és bőrtípustól függően napi szinten kb.15 perc leégés nélkül napon töltött idő elegendő a megfelelő D - vitamin szint eléréséhez, amely kiemelkedő fontosságú az ember egészsége szempontjából. Elsősorban a csontok egészségét tekintve a csontritkulás megelőzése miatt, egyes rosszindulatú daganatfajták, mint pl.prosztata-, hasnyálmirigy- és mellrák, valamint olyan autoimmun betegségek megelőzésében játszott szerepe miatt, mint a cukorbetegség vagy a központi idegrendszert érintő gyulladásos megbetegedés. A megfelelő D – vitaminnal való ellátottság központi szerepet tölt be szervezetünk sejtszintű és hormonális működésében is.

A fényvédő krémek alkalmazása nem befolyásolja a D-vitamin képzését, ugyanakkor az UV- A  és az UV - B sugarak kiszűréséhez fizikai fényszűrőket tartalmazó napvédő kozmetikumokat vagy olyan készítményeket szükséges alkalmaznunk, melyek sejtszinten védenek, hatástalanítva a sugárzást illetve amelyek a bőr káros hatásokkal szembeni védekezőképességét fokozzák.

A tökéletes napvédő készítmény gátolja a napsugárzás káros következményeit, ugyanakkor segít megőrizni annak jótékony hatásait.

Ebben segítenek erre a célra fejlesztett készítmények, melyek egész évben tökéletes támasz nyújtanak a fényvédelemben, mindennapos használatra is tökéletesen alkalmasak.


KAKAÓVAJ-YAM TÁPLÁLÓ FÉNYVÉDŐKRÉM SPF 10

Olyan, mint egy BB krém, gyönyörű, egyenletes színt kölcsönöz a bőrnek a benne lévő pigmenteknek köszönhetően, nem fénylik, nagyszerűen helyettesíti akár az alapozót is a nappali krémünk fölé alkalmazva.

A készítményben található cink-oxid gondoskodik UV sugárzás bőr felszínéről történő visszaveréséről.

A készítmény bővelkedik növényi kivonatokban, olajokban, melyek antioxidánsok kincsestára, mint pl. a sárgarépában és körömvirágban lévő karotinok, az olívaolajban lévő szkvalén, az olajfalevélben lévő oleuropein, a kurkumában lévő kurkumin. Ezek azok az anyagok, melyek óvják a bőrt a napsugárzás kiváltotta szabadgyökképződés ellen. A kakaóvaj flavonoidjai, mint a katechin, kvercetin is erős antioxidáns hatással bírnak, amellett, hogy olaja gazdagon táplál. A jamgyökér kivonata biztosítja a felhám hidratációját, fokozza a kollagén termelődését, mindezek mellett antioxidánsként diosgenin tartalma veszi fel a harcot mélyrétegi öregedéssel szemben.


ORVOSI SOMKÓRÓ FÉNYVÉDŐKRÉM SPF 10

Ásványi pigmentjeivel egyenletes színűvé teszi a felhámot, amellett, hogy teljeskörű védelmet biztosít.

 Ebben a termékben a titán-dioxid tükrözi vissza a káros UV sugarakat a bőrről.

Antioxidánsok gyűrűjével óvja a bőrt, melyek a paradicsomkivonatban található likopin, a sárgarépalé, homoktövis és körömvirág karotinja és a zabkivonat polifenolja az avenanthramid. Növényi olajai, mint a szezámolaj, kakaóvaj és jojobaolaj bőrregeneráló hatásúak. A kellő hidratációt a lenmagkivonat hivatott támogatni.