A TERMÉSZETES ÍNY ÉS SZÁJÁPOLÁS FONTOSSÁGA


Az egészséges íny és fogazat a jó megjelenés egyik fontos alappilére, ugyanakkor egészségügyi kockázatokat is magában rejt amennyiben elhanyagoljuk.

Az egészséges ínynek rózsaszínűnek és feszesnek kell lennie, nem pedig vörösnek és duzzadtnak. Egészséges állapotának megőrzése érdekében rendkívül fontos a megfelelő szájhigiénia elsajátítása. Ennek érdekében naponta legalább kétszer mosson fogat (bár legideálisabb az lenne, ha alapos, vízzel való szájöblítést követően minden étkezés után megmosnánk a fogazatunkat, az ínyünket és a nyelvünket), majd öblögessen szájvízzel és legalább naponta egyszer használjon fogselymet. Mind ezek mellett ajánlatos félévente felkeresni a fogorvost, még akkor is, ha nincs különösebb panasza.


Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az ínybetegségben szenvedők nagyobb valószínűséggel szenvednek szívbetegségben, mint azok az emberek, akik egészséges fogínnyel rendelkeznek. Tehát van értelme úgy gondozni a szájunkban lévő ínyt és fogakat, mint a test többi részét.

Az életmódunk, a táplálkozásunk kiemelten fontos szerepet kap abban, milyen egészségi állapotnak örvendünk, így hatással van a szánk állapotára is. Kiemelt jelentőségű a táplálék minősége, a finomított szénhidrátok, a répacukor (szaharóz) elhagyása az étrendünkből, mert a megemelkedett vércukorszint növeli az ínybetegség kialakulásának kockázatát. Óvja az ínyt azáltal, hogy a vércukorszintjét a lehető legközelebb tartja a normális szinthez!

A nyál segít megvédeni a fogakat és az ínyet a gyulladást okozó baktériumoktól, ezért is fontos a megfelelő napi szintű folyadékbevitel. A száraz száj hajlamosabb az ínybetegségekre és a fogszuvasodásra is. 


A BIOLA által fejlesztett természetes összetevőkből álló fogkrémek a tökéletes szájhigiénia segítői Önnek.


BIOLA – BIO BÍBOR KASVIRÁGOS FOGKRÉM


Az eukaliptusz, citrom és a menta illóolaja a megfelelő szájhigiéniás állapotot, friss lehelet kialakulását segíti elő. A bíbor kasvirág, pemetefű és a kamilla kivonata az E-, és B5- vitaminokkal a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását támogatja. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést.


NATURISSIMO – HERBADENT FOGKRÉM


A friss leheletet és megfelelő szájhigiénés állapot kialakulását támogatja. A pemetefű, mirha és bíbor kasvirág kivonata a fogíny és szájnyálkahártya regenerálódását segíti. Kíméletesen de hatékonyan polírozza és mérsékelheti a fogkő lerakódását


BIOLA – TEAFAOLAJOS FOGKRÉM


Az eukaliptusz és a menta illóolaja a megfelelő szájhigiéniás állapotot, üde lehelet kialakulását segíti elő. A bíbor kasvirág, a borsmenta, a kamilla kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést.