A TERMÉSZET SZÍNE JAVÁBÓL A SZÉPSÉGEDÉRT – AZ ANTIOXIDÁNS POLIFENOLOK

A fenolvegyületek, vagyis a polifenolok a természetben igen változatos formában fordulnak elő a gyümölcsökben, zöldségekben, fűszernövényekben, virágokban, magokban és a fák kérgében is. A növények saját maguk védelmében termelik, a napsugárzás ultraibolyán túli sugarai, valamint a kórokozó baktériumok, gombák és az őket károsító állatok ellen. Legnagyobb csoportját a flavonoidok adják, mintegy 5000 féle természetes molekulaféleséggel, melyek felelősek a növényi színvilág gazdagságáért.

Roppant erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bírnak az emberi szervezetbe kerülve. Így bizonyos bőrbetegségek esetén is, mint például az ekcéma, érdemes rájuk gondolni! A bőr irharétegében jelenlévő kollagén megerősítésében is szerepet játszik, vagyis feszesebb bőr köszön vissza, az idő előtti öregedési folyamatok lassulnak, amennyiben kellő mennyiség jut be a polofenokból a szervezetünkbe.

A legjobb megoldás, ha az egészséges, növényi színanyagokban bővelkedő (vagyis együnk színesen!) táplálkozáson túl a bőrre is kellő mennyiséget juttathatunk a kozmetikumaink által. Az életerős bőrműködéshez szükséges és az amúgy is megcsappant mennyiségű antioxidáns készletet gyarapítva segítenek a védelmi rendszerünkben!

Ebben nyújt segítséget az Ön számára a BIOLA, az alábbi polifenolokban gazdag biokozmetikumaival. A magas gyógynövény vagy növényi kivonat tartalom a szervezetünkben is jótékony és a bőrünkön is! Tehát a bio és a biodinamikus (Demeter) kozmetikumok fontos előnye!

Az érett bőr csodálatos szépítő szere, a tápanyaghiányos bőr éléskamrája! A szépítendő szemkörnyékre, arcra és dekoltázsra, a smink alá is alkalmas hatóanyag koncentrátum. Gyorsan felszívódó, hidratáló, vitalizáló és tápláló szépítő szérum. Az anti-ageing hatóanyagairól ismert Alaria esculenta alga kivonata, a Ganoderma gomba, a Goji- kivonatával (polifenoljaival is), a hyaluronsavval, valamint a magnézium sóval kisimultabb szemkörnyéki bőrállapot kialakulását támogatja. Az A-, E-, B3-, B5-, és Q10-vitaminok, a homoktövis flavonoidjai a természetes C-vitamin komplexével együtt, valamint az argan, a borago-, baobab, jojoba, gránátalmamag olajjal (polifenoljaival) a fiatalosan üde, bársonyos bőrérzetet és a bőr antioxidáns hatóanyagokkal történő feltöltését segíti. Kúraszerű használatát javasoljuk

Tápláló-rejuvenáló krémpakolásként érett, száraz bőrre az otthoni bőrápolás kiegészítésére alkalmas, bőrön hagyandó maszk. A bőrt feltöltő, regeneráló hatású növényi olajokban bővelkedő, bőrfiatalító, feszesítő hatású növényi kivonatokban gazdag ápoló biokozmetikum.  A bőr antioxidáns készletét pótoló E – vitamin és rozmaringkivonat a flavonoidokban gazdag jamgyökér, hibiszkusz – és a kurkuma kivonat segítségével támogatja a bőr egészséges működését. Célszerű az érett bőrre hetente egyszer mint szépítő krémpakolást közepesen vastag rétegben felvinni!