A napfény jótékony hatásai

Kockázat nélküli napfürdőzés, napon való tartózkodás nem létezik. A túl sok, pláne védelem nélküli napfény, az arra érzékenyeknél akár napkiütéshez, más néven melegkiütéshez is vezethet, ami a bőrön viszketésben, vörös foltokban nyilvánul meg. Hosszú távon pedig növelheti a rosszindulatú bőrdaganatok kialakulásának esélyét. Korábbi blogbejegyzéseinkben már olvashattak arról milyen egészségügyi kockázatokat rejtenek magukban Napunk ultraibolya sugarai a bőrünkre nézve. Ugyanakkor érdemes szót ejtenünk azokról a tényekről, a kedvező hatásokról is, amelyek szükségessé teszik a szabadban tartózkodást, természetesen megfelelő napvédő készítmény társaságában.


- Jó hangulat és nyugalom. A napfény hatására aktiválódik az agyunk azon területe, mely a szerotonin hormonunk felszabadításáért felelős. Amiről tudjuk, hogy elősegíti a jó hangulat kibontakozását, valamint biztosítja számunkra a nyugalmat.

- Pihentető alvás. A napfényben eltöltött idő segít szabályozni a szervezetünk cirkadián ritmusát, ami megkönnyíti az elalvást és biztosítja a pihentető, regeneráló alvást.

- Erősebb csontok. Bőrünkben a napfény ultraviola sugarainak hatására megy végbe a D – vitamin szintézis, azaz annak előállítása. Mely vitamin segíti a testben a kalcium felszívódását, amely erősebb csontokhoz vezet, ami végső soron segíthet megakadályozni csontritkulást.

- Erős immunrendszer. A D-vitamin segíti a testet a betegségek leküzdésében, ideértve a szívbetegségeket, a nátha és influenza elkerülését, a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

- Csökkenti a koraszülési kockázatát. A várandós édesanyák esetében a megfelelő mennyiségű D-vitamin védelmet adhat a koraszüléssel szemben.


Mivel azonban túl magasak a napsugárzáshoz kapcsolódó egészségügyi kockázatok, legjobb, amit tehetünk, hogy korlátozzuk a napon eltöltött időt és mindig viseljünk bőrünkön BIOLA fényvédő krémet vagy legalábbis valamilyen ásványi pigmentekkel védő napozókrémet.


EVERYOUNG BIODYNAMIC SKIN CARE – KAKAÓVAJ – YAM FÉNYVÉDŐ KRÉM


Gyönyörű, a bőr természetes színébe olvadó, természetes, biodinamikus gazdálkodásból származó növényi hatóanyagokat tartalmazó BB krém. Ami amellett, hogy segít az egységes bőrkép kialakításában, cink-oxid tartalmának köszönhetően nem csak a fényvédelmet biztosítja, de antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatóanyagai miatt “gyógyír” lehet a fiatal, zsíros bőrnek is. Ápolás, fényvédelem és kendőzés egy menetben!


BIOLA – BÍBOR KASVIRÁG FÉNYVÉDŐ KRÉM SPF 25


Mélyen tápláló olíva, szezám és jojoba olajakat, kakaóvajat tartalmaz. Védőrétegként a bőrt bevonó méhviaszt. A hidratált és üde bőrérzetért a termékben lévő aloe gél és tönkölybúza kivonat felelős, az orvosi zsálya és cédrus illóolajok segédletével. A bőr természetes védekezőképességét és a szabadgyököktől való védelmét az E-vitamin, körömvirág és a bíbor kasvirág kivonata támogatja.