A HELYES FOGMOSÁSI TECHNIKA TERMÉSZETES SEGÍTSÉGGEL

A szép mosoly záloga gyermekként és felnőttként egyaránt a rendezett, tiszta fogazat, amit a megfelelő szájhigiénia alapoz meg.

A fogtisztítás helyes gyakorlatát, a megfelelő fogmosási technikát már a kezdetektől alkalmazzuk gyermekünknél. Akkor is, ha a gyermek életkora miatti mozgásfejlődése erre még nem áll készen. Mivel a gyermekek kezeinek finommotorikus összehangolása nagyjából 10 éves lesz olyan mértékű, hogy tökéletesen alapos fogtisztítást tudjanak végrehajtani, addig célszerű segíteni nekik. A fogazatuk meghálálja majd a fokozott odafigyelést!


A fogkefénkkel a fogak külső és belső felszínén mindig az ínytől haladjunk a fog felé söprő mozdulatokkal, a fogkefét az ínyhez képest 45 fokos szögben tartva. Vagyis mindig a „pirostól a fehér felé” végezzük a mozdulatot. A felső fogsornál fentről lefelé, az alsó fogsornál lentről fölfelé. A TV macitól látott vízszintes irányú húzogatást felejtsük el! Ne utánozzuk, mert erőteljesebb sikálás fognyaki kopással járhat. Ami először csak fognyaki érzékenységet okoz, de hosszú távon a fogak elvesztéséhez is hozzájárulhat. A rágófelszíneken lehet vízszintes és körkörös irányú tisztító mozdulatokat végezni.

A fogmosás során távolítjuk el a fogakon és az ínyen a felhalmozódott lepedéket, a plakkot. amely gyakorlatilag egy ragacsos bakteriális film. Ezen a savakat termelő baktériumok (legveszélyesebb közülük a Streptococcus mutans) és anyagcseretermékeik halmozódnak fel, melyek végső soron a fogszuvasodást okozzák, valamint felelősek az íny- és a fogágybetegségek kialakulásáért. Bár a fogzománc testünk legkeményebb anyaga, a szájüregben képződő savaknak hosszú távon mégsem tud ellenállni.


Fogaink egészsége szempontjából a legmegfelelőbb az lenne, ha minden étkezét fogmosás követne! Ami előtt többször öblítsük ki tiszta vízzel a szájüreget, a savas közeg kémhatását csökkentve. Napi kétszer, reggeli után és este mindenképpen mossunk fogat, nem megfeletkezve a nyelvünkről sem. Egy alapos fogmosás legalább 3 percig tartson! Az igazán frissítő érzés érdekében érdemes megismételni e tevékenységet, amikor már kevesebb idő is elegendő.

A tökéletes szájhigiénia fenntartását támogató BIOLA fogkrémeink a természetes megoldásokat kedvelőknek:


S.L.S. és triclosan mentes termék fogínyápoló összetevőkkel. A friss leheletet és megfelelő szájhigiénés állapot kialakulását támogatja. A pemetefű, mirha és bíbor kasvirág kivonata a fogíny és szájnyálkahártya regenerálódását segíti. Kíméletesen de hatékonyan polírozza és mérsékelheti a fogkő lerakódását


Az eukaliptusz, citrom és a menta illóolaja a megfelelő szájhigiéniás állapotot, friss lehelet kialakulását segíti elő. A bíbor kasvirág, pemetefű és a kamilla kivonata az E-, és B5- vitaminokkal a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását támogatja. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést.