A megfelelő fogkefe kiválasztásának és tárolásának fontossága

A megfelelő fogkefe kiválasztása lehetővé teszi a szájüreg hatékonyabb tisztítását, ápolását. A természetes fogkrémek olyan összetevőkkel ellátottak, amelyek csökkentik a lepedéket, felfrissítik a leheletet és kiegyensúlyozzák a szájüreg mikrobiomját (a szánkban élő mikróbák összessége). Ugyanakkor, ha fogkeféje nem éri el és nem tisztítja hatékonyan a szája minden szegletét (például azokat a nehezen elérhető területeket, amelyek az őrlőfogak mögött vannak), akkor valószínű, hogy bármilyen remek is a fogkrém, nem éri el vele a maximális hatást. Ha időt szakít a megfelelő fogkefe megtalálására, akkor a legtöbbet hozhatja ki a szájápolási rutinjából.

A soft, illetve az extra soft minőségű sörtével ellátott, kisfejű fogkefék a leghatékonyabbak és a leginkább kíméletesek az érzékeny ínyhez.

Mire ügyeljünk a teljeskörű higiéné szempontjából?

- A fogkefét használat előtt és után öblítse le forró vízzel, 15-20 másodpercig!

- Használat után hagyja teljesen megszáradni!

- Kerülje a családtagok fogkeféinek közvetlen egymás mellett tartását!

- Tartsa a lehető legtávolabb a vécécsészétől, még akkor is, ha zárt fedél mellett történik az öblítés! Ha teheti, tartsa távol a mosdótól hiszen, piszkos víz, így kórokozók fröccsenhetnek az sörtékre!

- Készítsen ecet, víz és szódabikarbóna keverékét. A fogkefe fertőtlenítéséhez áztassa a keverékbe 30 percig, majd háromszor öblítse le!

- A fogkefetartót rendszeresen tisztítsa meg mosogatószerrel!

- Természetesen két, maximum háromhavonta cserélje ki a fogkeféjét, illetve betegség után mindenképpen!


Biztos lehet abban, hogy ellenőrzött natúr - és bio fogápoló kozmetikumainkban a természet legjavát találja, melyek segítenek Önnek fenntartani a megfelelő szájhigiénét, a korrekt fogmosási technikával karöltve.


A teafaolaj, citrom és menta illóolaja elősegíti a megfelelő szájhigiéniás állapotot és az üde leheletet. A ganoderma gomba, a bíbor kasvirág és kamilla kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést. S.L.S., és triklozán mentes fogínyápoló, amely óriási segítség lehet a fogínygyulladással küzdők részére.


A teafa és a mandarin illóolaja a megfelelő szájhigiéniás állapotot, üde leheletet biztosítja. A kamilla, citromfű, kakukkfű, illetve a jamgyökér kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést.


S.L.S., és triklozán mentes termék fogínyápoló összetevőkkel. A friss leheletet és megfelelő szájhigiénés állapot kialakulását támogatja. A pemetefű, mirha és bíbor kasvirág kivonata a fogíny és szájnyálkahártya regenerálódását segíti. Kíméletesen, de hatékonyan polírozza és mérsékelheti a fogkő lerakódását.