A városi levegő szennyezettsége a bőrünkre is negatív hatással van, mivel mitesszer és pattanás könnyen kialakulhat rajta.

Az őszi és téli hidegben még inkább ki van téve ennek a veszélynek bőrünk. A kinti hideg és a benti meleg levegő kontrasztja miatt a bőr pórusai felváltva tágulnak és szűkülnek. A tág pórusok még intenzívebben vonzzák be a különféle szennyeződéseket. A szállópor szintén eltömíti a pórusokat, így megakadályozza bőrünk egészséges légzését. Szenzitívebb bőr esetében a szállópor kipirosodást vagy irritáció kialakulását okozza.


Mit tehetek a bőröm védelme érdekében?

A legtöbb betegség kialakulása esetén célszerű a prevenció (megelőzés). A fővárosi vagy nagyvárosban élőknek kiemelten fontos, hogy bőrük egészséges maradjon.

Ajánlott napi bőrápolási rutint kialakítani, amelyben heti egyszer méregtelenítő maszk is szerepel. A Naturissimo Urbán Detox Maszkja kiváló választás, hiszen a csalánban található hatóanyagok feloldják az anyagcseréből származó salakanyagokat és eltávolítják a szervezetből a mérgeket.

A lenmag kivonata pedig remek antioxidáns hatással bír, és a magok omega-6 zsírsavnak is gazdag forrásai. Gyulladáscsökkentő hatása a hársfavirágnak köszönhető, mely védi és puhítja bőrünket a gyulladáscsökkentés mellett.


Minden évszakban külön figyelmet igényel arcunk ápolása. Nektek milyen lépésekből áll a skin care routine, ha városi életet éltek?