Biztonságban

Az éltető napfénnyel a babák az első tavasszal és nyáron ismerkednek. Sajnos sokan életre szóló, maradandó bőrkárosodást gyűjtenek be ebből az élményből, a nem megfelelő bőrápolás és a megfelelő fényvédelem hiánya miatt.

A babák bőrének tavaszi ápolásában tartsunk szem előtt a legfontosabb szabályt. Ez a biztonságos fizikai napvédelem. Ezzel tehetünk legtöbbet a bőrük szépsége, és egészsége érdekében.


Árnyékban is napvédelemmel

A legfontosabb a babák tavaszi, nyári sétái, kertben töltött órái, vagy vízparti nyaralása során a megfelelő fényvédelem alkalamazása. Sokan eltekintenek ettől, mert nem viszik a babát a tűző napra. Ez azonban kevés. A baba az árnyékban, a félárnyékban is meg tud sérülni , napkárosodást tud szenvedni. Esetükben alapszabály, hogy minden sétához, természetjáráshoz megfelelő, fizikai fényvédelmet kell alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy erős, babák számára fejlesztett fizikai fényvédővel be kell kenni a kis bőrét, az arcon, kézfejen, karon, mindenhol, ahol nem takarja ruhácska. Fontos a félárnyékos helyen a kint tartózkodási idő is, így a babák fokozatos napfényhez történő szoktatása.


Babáknak a fizikai napvédelem jelent biztonságot

A babák számára nem jöhet más szóba, csakis a fizikai fényvédelem, mely ásványi pigmenteket tartalmaz. Ezen belül is figyeljünk rá, hogy a fényvédő szemcsék mérete legyen 100 nanométer fölött (azaz NEM NANO), vagyis a nagyobb szemcseméret mellett köteleződjünk el, mert ez ad nagyobb biztonságot. Ez azért fontos, mert ma már bebizonyosodott, hogy a kisebb szemcseméret, mint a  30 nanométeres szemcseméret oldékonyabb, és a bőr mélyebb rétegeibe is  kerülhet az izzasztóan tűző napon. Az ásványi részecskék általában cink-oxid vagy titán-dioxid részecskék, melyek 100 nanométer fölötti méretben biztonsággal alkalmazhatók, és teljes védelmet biztosítanak a babának. A Homoktövis fényvédő krém, SPF 50+ a napfény okozta ártalmaktól véd és a mélyrétegi bőröregedési folyamatok mérséklését támogató erős antioxidánsokat és bőrápoló hatóanyagokat, növényi olajokat tartalmazó krém, babák számára is ajánlott, már jól bevált, közkedvelt, dermatológiailag tesztelt termék. A fényvédőt a megnedvesített kezünkön eloszlatjuk, majd átsimítjuk a napfénynek kitett bőrfelületét.


BIOLA HOMOKTÖVIS FÉNYVÉDŐ KRÉM SPF 50+


    Ha a kisgyermekek víz mellett pancsolnak, akkor célszerű egy vízlepergető, azaz a fényvédő pigmenteket a bőrfelületen hosszabb ideig a bőrön tartó krémet alkalmaznunk. Erre a célra jól bevált a bőrt védő kurkuma-, homoktövis-, citromfű- antioxidánsaiban gazdag BIOLA Kakaóvaj-turmeric fényvédő krém, amely magas fényvédelmet biztosít, és bőrgyógyászatilag tesztelt.