Bosszantó szúnyogcsípés? Viszketés ellen a gyógynövények erejével

 

A kellemesen meleg nyári estéken, a szabadban töltött idő alatt elmondhatjuk, hogy mindannyian élvezni szeretnénk a pillanat adta élményeket, a bosszantó, kéretlen szúnyoghadsereg támadása nélkül.

Miért is viszket olyan kínzóan a szúrás helye néhány perccel a támadás után? A nőstény szúnyog a szúrás után, egy kémiai anyagot juttat a bőrbe, ami könnyebbé teszi számára a vér kiszívását, aminek a szervezetbe jutása aktivizálja az immunrendszerünket.


A szúnyogcsípést egyáltalán nem ajánlatos vakarni, mivel az immunrendszerünk által kiválasztott hisztamint így nagyobb felületen oszlatjuk szét! Ami pedig fokozza a további kibocsájtást, ezáltal a viszketés erősödni fog, végül a csípés még jobban megdagad és kipirosodik. Mi is az a hisztamin? Nos, az egyik legfontosabb kémiai közvetítő anyag, mely részt vesz a szervezet immunválaszának kialakításában, illetve a gyulladási folyamatokban. 

Ezek a vérszívók egyébként nem táplálékként használják az emlősök vérét, lévén növényi nedvekkel táplálkoznak.  A nőstény szúnyogoknak a bennük érlelődő, megtermékenyített peték kifejlődéséhez van szüksége a vérre. 


A BIOLA megalkotta a nem csak szúnyogcsípésre, hanem bármilyen rovarfaj (sőt pókcsípésre is előnyös hatású) szúrása által előidézett kellemetlen tünetek mérséklésre és megszüntetésére a hűsítő gélt, segítségül hívva a gyógynövények erejét. Amennyiben nincs kéznél a JÉGGÉL és a vakaródzás következtében megsérül a bőr, fújjuk be a BIO CENTELLA BŐRREGENERÁLÓ ELÍXÍRREL, hogy mielőbb nyoma se legyen a sérülésnek!


NATURISSIMO - JÉGGÉL


Rovarcsípést követően előnyösen hűsíti, nyugtatja a bőrt. Mentolt, kámfort, szegfűszeg, menta, teafa és eukaliptusz illóolajatkat tartalmaz, amelyek támogatják a megfelelő bőrhigiénés állapotot.


BIOLA – BIO CENTELLA BŐRREGENERÁLÓ ELIXÍR


Égések, horzsolások és ütődések feletti bőrfelületre, hegzáródást követően hámregenerációt támogató, hidratáló bioaktív komplex, amely az érzékeny bőr táplálására szolgál és a bőr megfelelő higiénés állapotának kialakítását segíti. Ezeken felül nagyszerűen gyorsítja a mechanikai sérülések, mint a rovarcsípések okozta vakarás következtében kialakuló gyors szövetregenerációt. Gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló hatóanyagokat tartalmazó növényi olajok és kivonatok tárháza rejlik a flakonban, úgy, mint a kerti katicavirág magolaja, a tökmagolaj, a szezámmag olaja, az aloé, a lándzsás útifű, a kert ruta, a közönséges cickafark, a termék nevét adó tigrisfű, a körömvirág, vagy a házi kövirózsa kivonata.