A természetes és szeretetteljes csecsemőápolás, valamint a babamasszázs


A születés után a csecsemők kikerülve édesanyjuk biztonságot adó méhéből, rögtön érintkezésbe kerülnek a külvilágban fellelhető különféle szennyeződésekkel (pl. nyál, orrváladék, vizelet, széklet, mikrobák). Mindezek irritációhoz és fertőzéshez vezethetnek, ha sokáig maradnak a bőrön, ezért fontos gyakran megszabadítani tőlük „szemünk fényét”.


A fürdetés fontos eseménye a csecsemőápolásnak, ami mindig hatalmas élmény az első napokban. Túlmutat az egyszerű tisztálkodáson, különleges együtt töltött időt jelenthetnek, ami erősíti a kötődést a baba és a szülő között. De azért ne essünk túlzásba a babafürdetés terén, különben kiszáradhat, vagy akár sérülhet is a különösen érzékeny bőr! Amíg pici a csecsemő elegendő hetente néhány alkalom, meleg fürdőszobában, testmeleg vízzel és gyengéd, természetes babafürdető szerrel mosdani. Tartsunk rövidebb idejű a fürdőzéseket, és az első néhány hónapban legyünk rendkívül gyengédek gyermekünk bőrével, hogy megakadályozzuk a bőr védelmi vonalának, a bőrbarriernek a károsodását!


A csecsemők számára a bőr-bőrrel való érintkezése döntő fontosságú, a bőr egészségén túlmutató előnyökkel jár. Kórházi vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy azok a koraszülött csecsemők, akiket napjában többször megérintenek, bőrkontaktusban részesülnek, gyorsabban híznak, fejlődnek és aktívabbak, azoknál a babáknál, akiknél ez elmarad. 

Kutatások szerint a babamasszázs segíti az újszülötteket jobb alvásban, kevesebbet sírnak és alacsonyabb stresszhormon szinttel rendelkeznek. A masszázs nem csak a babának megnyugtató és kellemes élmény, hanem a mamáknak is. Segít enyhíteni az anyák szülés utáni depresszióját és erősíti a szülő-gyermek kapcsolatát. Építsük hát be a napi rutinba babánk gyengéd masszázsát, egy természetes eredetű babaolajjal kivitelezve, annak érdekében, hogy elmélyítsük a kapcsolatot gyermekünkkel. Ezt a jó szokást érdemes a későbbi években is minél többször alkalmazni, a kötődés elmélyítése érdekében. 


BIOLA babaolajaink a bőrápolás mellett, elsőrangú segítséget nyújtanak a finom érintéseken alapuló babamasszázshoz is.


BIOLA ORGANIC SKIN CARE – BIO BABA GYÓGYNÖVÉNYES TESTÁPOLÓ OLAJ

Biotermesztésből származó gyógynövényeknek kivonatát tartalmazó bőrregenerációt elősegítő olaj, melyek a körömvirág, a kerti ruta, az orvosi zsálya és a cickafarkfű. Kiválóan alkalmas kisbabák érzékeny bőrének ápolására, babamasszázshoz, kisgyermekek testmasszázsához. Hatékony bőrtáplálást biztosít a nagyon zsírhiányos bőrre nem csak kisgyermekek, hanem a felnőttek bőrére is.


NATURISSIMO FOR BABY – HERBAL BŐRREGENERÁLÓ OLAJ

A jojoba, a ligetszépe és a tökmagolaj, valamint az allantoin segíti a bőr regenerációját és természetes védőfunkcióinak ellátását. Hatékony bőrápolást biztosít a nagyon száraz, érzékeny bőr számára. Orbáncfű kivonat tartalma miatt a napoztatott bőrfelületre ne használja! Előnye viszont, hogy az érzékeny bőr így gyorsabban regenerálódik. Az olajkeverék alkalmazása esetén néhány óra elteltével csak fürdetést követően viheti napfényre gyermeket.