A száj-és fogápolás fontossága babakorban

Ahhoz, hogy felnőttkorban is egészséges fogazattal rendelkezzen valaki, annak alapjait bizony még a fogak kibújása előtt, azaz csecsemőkorban szükséges megalapozni. Tehát a felelősség a szülők kezében van! A helyes fogápolás iránti igényességre mi felnőttek tudjuk a gyermekünket rászoktatni. Mivel pici korban kell elkezdeni a babákat megismertetni a kihagyhatatlan mindennapos szájápolással, mindenképpen játékosan, kellő türelemmel és odafigyeléssel tegyük!

Nem szabad egy vállrándítással fittyet hányni a tejfogak szuvasodásának megelőzésére, mondván a tejfogak majd úgy is kiesnek. Fontos tudatosítani magunkban, hogy a tejfogak a leendő maradó fogak helyét készítik elő! Ezen kívül részt vesznek a helyes beszédtechnika kialakulásában és a rágásban is.

Mivel a szájnyálkahártyáról pillanatok alatt felszívódnak a különféle hatóanyagok, kiemelten fontos, hogy a baba ne érintkezzen vegyi szemléletű anyagokkal! A BIOLA fogápoló géljei természetes és egészségügyi kockázatoktól mentes száj és fogápolást tesznek lehetővé, már baba kortól.


Termékajánló

A termékben lévő kamilla, bíbor kasvirág és citromfű kivonatok biztosítják az egészséges íny és szájnyálkahártya kialakulását. Segítséget nyújthat a fogzás során kialakuló duzzadt íny regenerálódásában is. A gélben lévő xilitol segít a fogszuvasodás megelőzésében.

Tejfogakkal rendelkező kisgyermekek részére különösen ajánljuk a szájnyálkahártya és fogak megfelelő szájhigiénés állapotát és tisztítását biztosító, kíméletes hatóanyagokkal tisztító fogápoló gélt. Különösen azoknak a szülőknek ajánljuk, akik a legtermészetesebb megoldást keresik a gyermekük egészsége szempontjából.