Az endometriózisról


Mi az endometriózis?

A termékeny életkorban lévő nők körülbelül 10%-át érintő, krónikus, jóindulatú betegség. Méhnyálkahártyához hasonló szövet megjelenését és szaporodását jelenti a méh üregén kívül, leggyakrabban a kismedencében, a petefészekben, illetve a hashártya felszínén. Abban az esetben, ha az endometriózis nem csak a szövetek felszínén helyezkedik el, hanem betör azok állományába is, mélyen infiltráló endometriózisról beszélünk, mely érintheti a hüvely és a végbél közötti területet, a vastag-, vég-, illetve ritkábban a vékonybelet; húgyhólyagot és a húgyvezetéket.

Ezek az endometriózis szigetek összhangban állnak a menstruációs ciklussal, mely magyarázat arra, hogy a panaszok rendszerint fokozódnak a menstruáció alatt. A leggyakoribb tünet a fájdalmas menstruáció, az állandó, tartós, krónikus kismedencei fájdalom, a vizelet-, illetve székletürítést kísérő fájdalom (súlyos esetben véres vizelet, illetve véres széklet) és a szexuális élet kapcsán fellépő fájdalom. Gyakran az egyedüli tünet a meddőség.

„Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány

Az "Együtt Könnyebb" Női Egészségért Alapítvány személyes érintettség miatt jött létre. Az Alapítvány az egyetlen magyarországi hivatalos közhasznú civil szervezet, mely elkötelezett az endometriózissal küzdő nők támogatása iránt. Orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal, intézményekkel, szervezetekkel és alternatív terápiával foglalkozó szakértőkkel karöltve nyújtanak segítséget az endometriózissal küzdő nők számára.

Mit tehetünk mi?

A BIOLA Biokozmetikai Kft. célja, hogy segítse az Alapítvány munkáját azáltal, hogy minden páratlan hónap 15-től 30/31-ig minden eladott termék után 100 Ft-ot ajánlunk fel az Alapítvány részére.

Hogyan segíthetsz te?

Vásárolj az adott időszakokban minél több terméket, hogy ezáltal támogasd az Alapítvány munkáját!