Babavárás biztonságban


Amikor nőként megtudjuk, hogy életet hordozunk a szívünk alatt, az egész világ megváltozik számunkra. Ennek a változásnak a saját és a születendő gyermekünk érdekében, magába kell foglalnia a bőrápoláshoz való hozzáállásunkat is. Talán furcsának tűnik, de ha belegondolunk, logikus, hogy a babák bőrápolása már az anyaméhben megkezdődik. Hiszen bizonyos kozmetikai összetevők az édesanya bőréről felszívódva, bizony a magzat testébe is bekerülhetnek. Ráadásul a kozmetikumokban rejlő egyes alapanyagok, hatóanyagok bizony kifejezetten előnytelenek a fejlődő magzat számára.

A babaápolás ilyen formán szorosan összefügg a várandósság alatti, és a szoptatás révén a szülés utáni időszakkal is. Ezért kézenfekvő megoldás (ha eddig még nem tettük meg), hogy nyúljunk a természet adta előnyökhöz, natúr - és biokozmetikai szépségápolási termékek formájában. Így biztosan megtalálhatjuk az egyensúlyt a leendő édesanyává válás és a baba védelme között.

Mely összetevőktől óvakodjunk és kerüljük el mindenképpen a használatukat a babavárás varázslatos időszakában (és az egészségünk érdekében utána is)?


Ftalátok (pl.dietil-ftalát), formaldehid, toluol (más néven metilbenzol) gyakori alkotóelemei a körömlakkoknak, parfümöknek. Teratogén, azaz magzatkárosító és fejlődési rendellenességeket okozó hatással lehetnek. Válasszunk természetes és tiszta illóolajokkal készülő virágesszenciát, eau de toilette-t az eddig megszokott illatunk, a körömlakk helyett pedig körömfényesítő polírozót.

Butilhidroxi-toluol (BHT) és butilhidroxi-anisol (BHA) kémiai antioxidánsok, melyek rákkeltőnek lehetnek. A kozmetikumok mellett sajnos számos élelmiszerben előfordulnak, mint pl. rágógumik, zsírok, étrendkiegészítők (akár várandósoknak készült multivitaminokban!). Nézzük meg a termékek összetevőit, mielőtt megvásároljuk, magunk és a születendő gyermekünk érdekében!

Polietilén - glikolok (PEG), szinte minden hagyományos szemléletű kozmetikumban fellelhetőek. Önmagukban áteresztővé teszik a bőrt, ráadásul a gyártástechnológiájuk révén szennyeződhetnek, az 1,4 dioxánnal, ami károsíthatja az ideg - és a hormonrendszert, ráadásul a magzat fejlődési rendellenességét is okozhatja.  

A BIOLA virtuális kozmetikai polcáról bátran választhat természetes és biztonságosabb illatszereink közül, anélkül, hogy aggódni a kéne a születendő gyermekére kockázatosabb összetevők miatt.


Természetesen vonzó illattal készülő natúr kölni, mely a levendula, a vanília és a mimóza páratlan aromáit tartalmazza. 1-2 pumpálásnyi mennyiséget az aromaterápiás, oldottabb, relaxáltabb hangulat elősegítése érdekében a nyakra vagy csuklóra permetezzük.


A Bio Jázmin virágesszencia, üde, friss virágos illatú kompozíció. Jázmin virág illatú parfüm, az ylang-ylang, a kardamom és a vanília édes aromájával kiteljesítve. Hosszan tartó, fiatalos, nőies illat, alkohol nélkül.


Üde, friss virágos illatkompozíció. Rózsás virágillatú parfüm, a geránium, a vanília és a szantálfa melegséget adó aromáival komplexxé téve. Hosszan tartó, fiatalos, nőies illat, alkoholt nem tartalmaz!