Babaápolási kisokos a természetesség jegyében 

 

Az újszülöttek bőrének védelmében nagyon igaz a mondás, miszerint a kevesebb több.

Sok szülő hajlamos bedőlni a reklámok sugallta, kemikáliáktól habzó és gyakori, erősen habzó fürdetésnek, de ne tegyük, álljunk ellen! A sűrű fürdetés eltávolítja a baba bőréről az azt védő természetes olajokat, aminek következtében a csecsemő bőre sérülékennyé válik és könnyedén kiszárad. Az alábbi tippjeink segítenek megvédeni a piciket az esetleges allergiák, kiütések megjelenésétől.


A babák az első hetekben nem igazán érintkeznek a külvilággal, nem szennyeződik a bőrük. Ez alól természetesen kivételt képez a pelenkával fedett terület. Így heti két, háromszori fürdetés teljes mértékben elegendő, ez biztosítja a megfelelő higiéniát


Ne használjunk erőteljesen illatosított babaápolási szereket, ami alól kivételt képeznek azok az illóolajok és növényi kivonatok, melyek megengedettek a babák esetében is. Hiszen ezek nem csak egyszerűen a finom illatról gondoskodnak, hanem bőrápoló, regeneráló hatással is rendelkeznek.


Fontos, hogy alapos mosás nélkül sose adjunk a babákra semmilyen ruhát! A visszamaradó gyártási szennyeződések komoly bajok okozói lehetnek. Válasszunk minőségi bio pamutból készült textileket!

A mosószer allergén mentes legyen, ebben az esetben is kerülni kell az erős illatanyagokat, melyek a hormonrendszer károsítói. Legjobb a mosódió, mosószóda és a nátrium-perkarbonát triója, illetve az öko mosószerek.


A BIOLA legkíméletesebb, ápoló babafürdetői, melyeket a természet ihletett:


BIOLA – BIO JOJOBÁS BABA FÜRDŐESSZENCIA


Kíméletesen tisztítja a bőrbarát detergensekkel az érzékeny bőrt is. A bőrápoló jojoba olaj és a B5 vitamin segíti a bőrregenerációt és a hajképződést is. A csicsóka, a bíbor kasvirág, levendula és izsóp kivonatának bőrnyugtató relaxáló hatóanyagai kiteljesítik. A cédrus allergén mentes illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását.


BIOLA – CALENDULA BABAFÜRDETŐ


Gyengéd bőrtisztító babafürdető. Bőrregenerációt elősegítő és a hajképződést támogató E-, B5-vitaminnal és gyógynövények kivonatával készül. Az édeskömény, körömvirág és bíbor kasvirág kivonatát, valamint bőrápoló jojoba olajat tartalmaz.