Az öregedő bőr védelmében


A mindennapos bőrápolást még akkor sem késő elkezdeni, ha eddig nem gondoskodtunk megfelelően a bőrünkről. Kültakarónk már akkor elkezd elöregedni, mikor 20-as éveink közepén járunk, bár ekkor még semmi sem mutatja, hogy a felszín alatt milyen biokémiai folyamatok játszódnak le. Mindezen változásokat a génjeink, napi szokásaink és a Nap fénye, a monitorok és halogén lámpák fényei együttesen okozzák.

A veleszületett öregedés, ami a génjeinkben kódolt, a sejtszintű funkciók változásából erednek, amelyek fokozatosan olyan hiányosságokat eredményeznek, mint a finom vonalak, ráncok megjelenése, a bőr elvékonyodása, a sebek helyreállításának és a bőr gyógyulásának csökkenő képessége. Ennek a folyamatnak a sebessége mérsékelhető, sőt gondos bőrtáplálással és bőrápolással még öt-tíz évvel fiatalabbnak látszhatunk az életkorunknál.

A Napból származó ultraibolya (UV) sugárzás hosszantartó kitettségének hatására a bőr megvastagodása, érdessége, tapintásának megváltozása, durva ráncok és pigmentfoltosodás következik be. A két folyamat egymástól független, a bőrre tett hatásaikban mégis összekapcsolódnak. Sőt az infravörös sugárzásnak is van bőröregítő hatása!

Az idő előrehaladtával bőrünk a testesebb, több zsiradékot tartalmazó krémekre vágyik. Ezért fordul elő gyakran, hogy kedvenc, korábban jól bevált kozmetikumaink már nem működnek együtt olyan jól bőrünkkel, mint korábban. Ez nem a kozmetikum hibája, egyszerűen másra, többre van már szüksége a kültakarónknak.

Ha egy bizonyos kor elteltével úgy érzi tehát, hogy valami másra, pluszra lenne szüksége bőrének, ne várjon tovább, hanem váltson!

Az alábbi BIOLA arcápoló krémeink remek tápanyagforrást biztosítanak a zsírhiányos bőrállapotok rendezésére.


A bőrregenerációt és az újrastruktúrálódást támogató gyömbér, goji, és szalmagyopár kivonatával multivitamin komplex-szel, és ásványi sókkal készülő, gyorsan felszívódó arckrém. Értékes bőrtápláló gránátalmamag és argán olajok segítik a fiatalosan üde bőrállapot kialakulását. A zsír és vízhiányos bőr különlegesen hatékony tápláló ápolószere.


Érzékeny, víz- és zsírhiányos bőr rejuvenálására ajánlott bőrtápláló krém. Gyorsan felszívódó, értékes olajaival hatékony, bőrtápláló, a bőr barrierrétegének hatékony működését támogató, hidratáló krém. A kollagén és elasztin bioszintézist segítő, valamint a hyaluronsav tartalmú szemkörnyékápolók feltöltő hatását támogató gyógynövények kivonatával készül.


A zsír és vízhiányos bőr hatékony, vitalizáló ápolószere. Jól bevált revitalizáló bioaktív hatóanyagokkal, bőrtápláló olajokkal, gyógynövény kivonatokkal és multivitamin komplex-szel segíti a bőrregenerációt. Közkedvelt, gyorsan felszívódó éjszakai arckrém. Az éjszakai bőrstruktúra felépítő folyamatokat támogató görögszéna, majoranna és bazsalikom kivonatával, multivitamin komplex-szel és ásványi sókkal készülő krém. Értékes bőrtápláló sárgabarackmag-, jojoba-, avokádó- olajai és a hyaluronsav is segítik a fiatalosan üde bőrállapot kialakulását. A birs, szőlő és lucerna kivonat a feszesebb és vitálisabb bőr kialakulásához járul hozzá.