A természetesen vonzó férfi bőr titkai

 A férfiak bőrének jellegzetességeit az androgének (férfi nemi hormonok), azok közül is leginkább a tesztoszteron alakítja. Mintegy 15-20 %-kal vastagabb a bőrük a nőkéhez képest, mivel a férfi nemi hormonok a kollagéntermelést erőteljesen fokozzák. Ezáltal erősebb, feszesebb bőrszövet alakul ki. Ugyanakkor zsírosabbá is teszik, a faggyúmirigy működésének élénkítése révén. A faggyúmirigyek mennyisége és mérete, valamint a pórusok átmérője nagyobb a férfiak bőrében, ami szintén a zsírosabb bőr okai között szerepel. Mindezek a gyakoribb akné és miteszer képződés előidézői is. Arc, hát, mellkas a faggyúban gazdagabb területek, ezért elsősorban ezen a területeken alakul ki akné, azaz pattanás.


A férfiak legnagyobb felületű szervére azaz a bőrünkre jellemző a lassabb, egyenletesebb ütemű öregedés, lévén nincs olyan szintű hormonális ingadozásnak kitéve a szervezetük, mint a nőknek. Átlagosan ez a folyamat is később következik be, úgy a 30-as évek tájékán. Ekkortól fokozódik és válik hirtelen láthatóbbá a bőröregedés, a bőr kollagén- és elasztin tartalmának csökkenésével.  A ráncok elmélyülése is megindul. Ezért olyan after shave arcápolókat érdemes használni, amelyek feszesítő, valamint bőröregedést késleltető hatóanyagokat is tartalmaznak. A korábban megszokott izomtömeg mennyiségéi fogyatkozása és a bőr megereszkedése a férfiak szemkörnyékét sem kíméli. Duzzadt alsó szemhéjat és karikás szemet előidézve rontják az általános bőrképet. A szemkörnyékápolók igénybe vétele tehát nem kizárólagosan a nők kiváltsága, bátran használjuk férfiként is. A bőr meghálálja!

A férfiak irharétegben lévő kötőszövetének felépítésére a rácsos szerkezet jellemző, ami szilárdabban, feszesebben tartja meg az alatta elhelyezkedő bőraljának zsírszövetét. Ennek következtében ritka a férfiaknál a nők réme a cellulit, azaz a narancsbőr. De a túlzott-gyors hízás, a gyors növekedés rajtuk is un. növekedési csíkokat eredményezhet, ezeket érdemes már az első jelektől megfelelően ápolni.


Ezek fényében érthető, miért is kíván a férfibőr az ápolásához sajátos, természetes kozmetikumokat. Az elegáns, igényes férfi ápolt megjelenéséhez járul hozzá a BIOLA, a kifejezetten nekik fejlesztett natúr- és biotermékeivel.
Könnyen felszívódó borotválkozás után balzsam, az érzékeny bőrt nyugtatja és regenerálja. A ginseng és a gyömbér kivonata a vitális a feszes bőr kialakulását támogatja. A cickafarkfű kivonatát és hűsítő fodormenta illóolajat és mentholt, továbbá cédrus illóolajat tartalmaz. Az ún. bőröregedési folyamatok mérsékléséhez komplex támogatást ad. A hyaluronsav és a gyógynövények hatóanyagai valamint a vitamin komplex a fiatalosan üde bőrérzet kialakulását segítik.
Könnyen felszívódó after shave balzsam, amely a száraz, víz és zsírhiányos és érzékeny bőr megnyugtatását, kisimultabb állapotát és regenerálását segíti elő. Az orvosi zsálya, kamilla-, és aranyvesszőfű kivonatot, valamint hűsítő mentolt és megfelelő bőrhigiénés állapotot elősegítő teafaolajat tartalmaz. A jojoba, makadámia-, tamanu olajok és a shea vaj, valamint az E- és B5-vitaminok támogatják a komplex bőrápolást. Az Aloe juice, a hamamelisz és a narancs gyümölcsvíz a fiatalosan tónusos, hidratáltabb bőrállapot kialakulását segíti.
Könnyen felszívódó aafter shave balzsam, amely a száraz és érzékeny bőrt nyugtatja és regenerálja. Kamilla-, és aszparágusz kivonatot, valamint hűsítő és megfelelő bőr higiénés állapotot elősegítő bio mentolt tartalmaz. A bőrre ható bőröregedési folyamatok mérsékléséhez komplex támogatást ad a bőrnek a homoktövis, az olajfalevél, a hibiszkusz és a ruta kivonata.
Érzékeny szemkörnyékre, gyorsan felszívódó különlegesen hatékonyan hidratáló és tonizáló szemránckrém. Az argan-, moringa- magolaja, a hyaluronsav és az értékes hibiszkusz-, medveszőlő levél-, ligetszépe-, búzavirág bioaktív gyógynövényi kivonatok támogatják a kisimultabb szemkörnyék állapot kialakulását. Multivitamin komplex támogatja a bioaktív hatóanyagok hasznosulását, így a kisimultabb bőr kialakulását.