A természetesen szép hajkoronához vezető tippek


Ahogyan hajat mosunk, ahogyan ápoljuk hajkoronánkat, a kozmetikai termékek amikkel mindezt végezzük, elősegítik, hogy hosszútávon egészséges és fényes hajat mondhassunk magukénak, amennyiben helyesen végezzük.

Az egészséges haj fenntartása érdekében érdemes követni az alábbi egyszerű tippeket.


Mindig gyengéden mossa meg a haját, melynek gyakoriságát annak alapján célszerű meghatározni, hogy mennyi faggyút, zsírt termel a fejbőr. Zsírosabb fejbőr esetén gyakoribb hajmosás javasolt.

Amennyiben kémiai, vegyi festékekkel színezett a haj, akkor az szárazabb lehet, ezért ez esetben ritkábban javasolt a mosás. Ennek kiküszöbölésére (egészségre kifejtett jótékony hatásán túl) nagyszerű alternatívát nyújtanak a növényi festékek, mint a henna, az indigó, melyek azon kívül, hogy gyönyörű természetes színnek ajándékozzák meg használójukat, gyógynövényként előnyös hatásukkal ápolják is a hajat és a fejbőrt, sőt serkentik a növekedésüket.


Az öregedéssel a fejbőr kevesebb faggyút termel, ami azt jelenti, nem zsírosodik olyan gyorsan a fejbőr, mint fiatalabb korban, így elegendő lehet a heti egyszeri hajmosás is. 

A sampon használatát érdemes a fejbőrre koncentrálni, vagyis hajmosáskor elsősorban a fejbőr tisztítására fordítson nagyobb gondot, ahelyett, hogy a haj teljes hosszát megmosná erőteljesen. A haj végei felé kevesebb a hajra kerülő faggyú, ami kellő védelemmel ellátja a hajat, így nincs szükség ugyanolyan töménységű samponra. Ellenkező esetben akár sprőddé is válhat.


Vegye igénybe a gyógynövények szépítő erejét az alábbi BIOLA samponhabjaink flakonjába zárva. A natúr és bio hajvégápoló balzsamaink és hajfény-spray a selymesebb, könnyebben kifésülhető haj elérését segítik.


BIOLA – BIO APRÓBOJTORJÁN & KOMLÓ REGENERÁLÓ SAMPONHAB


A normál és száraz, töredezett haj kíméletes hajmosószere. A komló, az apróbojtorján gyógynövények, a B3-, B5-vitaminok elősegítik az egészséges hajszálak képződését és a fejbőr higiénés állapotának kialakulását. Színezett hajra is alkalmas.


EVERYOUNG BIODYNAMIC SKIN CARE – BIO NYÍRFA & KAMILLA SAMPONHAB


A normál és az enyhén zsírosodásra hajlamos haj kíméletes hajmosószere. A nyírfa, csalán és kamilla, valamint a bíbor kasvirág gyógynövények kivonatai, a zöld mandarin illóolaja elősegítik az egészséges hajszálak képződését és a fejbőr megfelelő higiénés állapotának kialakulását. Színezett hajra is alkalmas.